Kläderna gör mannen

Jag gillar ju när höga militärer tar på sig finkostymen och alla stjärnor och ränder blinkar så guldigt och fint. Och så gillar jag poliser i uniform. Och piloter (tänk när dom kommer och drar lillväskan efter sig utefter glasfönstren på gaten…). Och brandmän också faktiskt. Nu när jag tänker efter så låter det som att jag är komplett karltokig.

O nej, så är det så klart inte. För jag gillar inte andra länders militärer, dom ser så arga ut. Och polisen i Italien springer så fort och kör sina små bilar i racerfart och det känns som att dom har väldigt lätt till att dra vapen. Och brandmännen ska helst inte lukta rök, dom ska bara vara på väg till ett uppdrag. Då är dom som bäst.

Jag noterade med förtjusning valet av ny ÖB för Sverige häromsistens. Det var en riktig befälhavartyp. Lång och stilig och han hade liksom den där hökblicken som man bara skulle vilja se att han spände i nån främmande makt.

Men, säg den lycka som varar beständigt. Härom kvällen var han i TV och talade till den samlade försvarseliten. IFÖRD CAMOFLAGEKOSTYM. Vad tänkte han på? Jag tror han tänkte att ifall det kom ett anfall just under konferensen så skulle han smita iväg uppför nån fjälltopp och lätt och elegant gräva ner sig i nån bivack. För spade har han förstås alltid tillgänglig.

Nej fy faderuttan. Jag tycker han ska kolla om Hultqvist har nån stylist som han får låna. Annars vet jag att det finns flera på Slottet. Karln måste ju sköta sin image som just ÖVER befälhavare.

Besviken var ordet sa Bill. Annars är allt lugnt på våran gata i stan. Ljust och fint är det och jag leker hela tiden att det är mars och att våren snart är här. Tanken är fri (fast ibland undrar jag om det är så hälsosamt för mej att tänka fritt, jag blir ofta väldigt besviken). Ha en härlig tisdagkväll….

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *