6 saker som visar tecken på stigande ålder

Det är förmodligen nu man ska ändra på benämningen från ”kvinna i övre medelåldern” till ”äldre kvinna” samt från ”kvinna i förhållandevis hög ålder” till ”kvinna i hög ålder”. Denna insikt grundar jag på följande sex saker som jag märkt i mitt eget liv den senaste tiden:

1. När man går och letar efter klockan, som man vet att man lagt ifrån sig för inte så länge sedan. Färden går genom toaletten 3 gånger, byrån i sovrummet där det alltid ligger en massa ringar och armband som faktiskt borde ligga i nån av alla fack som jag har i en låda, via vardagsrumsbordet, till köket 2 gånger. Under tiden tillfrågas den andre personen i hushållet minst 6 gånger om han sett klockan, vad i all sin dar som kan ha hänt, ”jag vet ju att jag la den nånstans”. Tills man slutligen inser att den sitter på vänstra handleden, som den alltid gör.

2. När man letar en särskild tröja som skulle passa så bra till min för dagen varande outfit. Letar och letar och kommer till slut på att den följde med i förra leveransen till Röda Korset. Förra leveransen i det här fallet var för cirka 1 år sen och jag har inte saknat tröjan förrän nu. Här måste jag intala mej själv att det var tur att den försvann, jag tyckte i alla fall inte om den….hm

3. När man varje kväll måste ha en filt på benen, fast det är 22 grader inomhus.

4. När man trots noggrant ifylld nota ändå glömmer att pricka av det man handlat och kommer hem utan det som kanske var viktigast.

5. När man köper sånt som har datum som utgår om 2 dagar och man hade tänkt ha det nästa vecka. Sånt händer väldigt ofta. ”Tittar du inte på datumet?” frågar han…. ”jo jag tyckte att jag gjorde det”.

6. När man helt plötsligt reser sig upp ur soffan, där man förmodligen tillbringat alldeles för lång tid i följd, märker att det gör jätteont i foten och att man måste halta fram till köksbordet. Hältan sitter i flera dagar och man kan för sitt liv inte  komma på vad som hänt. Eller rättare sagt, det är inget som har hänt. En fotled kan väl inte bara bli felande om man sitter alldeles still  och man, för att eliminera ytterligare riskfaktorer, suttit med benen i kors.

Listan kan göras oändlig men allt vill man ju inte tala om.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *