Mycket att stå i på nattkröken

Inte undra på att jag är morgontrött. Jag kommer aldrig i säng. Jag har så många bestyr och sysslor med mej själv så jag blir nästan aldrig klar förrän efter midnatt.  Innan jag lägger ska jag nämligen:

1. Behandla min ögonlocksinflammation som sedan länge borde ha varit borta. Efter det 3 veckor långa behandlingsschemat med salvor och droppar och fan och hans moster kvarstår bara en insats som tydligen aldrig ska ta slut,  och det är rengöring.

Jag ska ta en handduk och blöta den i så hett vatten som möjligt. Hålla den tryckt mot ögonen och massera tills den kallnar. Sen ta en tops och trycka på  ögonlockskanterna för att få igång nån körtel som kanske är igenproppad.

Sen är det fusktårarna som ska på. Jag har gjort av med cirka 75 st engångsdoser och inte förrän nu har jag kommit på hur jag ska få ut tårarna ur den tjocka plasten. På paketet står att man ska göra en liten snärt och då har jag hela tiden trott att det var samma som att skaka ner innehållet. Men icke, nu fattar jag. Jag ska snärta till med handleden och vips så kan jag med ett enkelt handgrepp trycka ut en finfin stor tår. Nu är bara problemet att få tåren att hamna i ögat, ibland är hela kinden blöt

2. Efter det är det tandborstning. Först ska jag peta tänderna och det är inte bara att ta en tandpetare vilken som. Nej nu ska det vara en liten gul sak som har taggar överallt, den ser ut som en liten julgran. Den ska jag föra fram och tillbaka mellan alla mina tänder. Om det blir för trångt nånstans, byter jag till en grön dito, den är lite mindre.

Sen går jag in på de större ytorna. Nu ska här borstas. Efter flera års försök och två bortkastade eldrivna borstar går det nu riktigt bra med eltandborsten. Bortsett från att jag inte kan koncentrera mej utan till sist far omkring med borsten hit och dit som om den vore ett duschmunstycke.

När jag tror mig vara färdig ska jag ta fram en liten specialtandborste som tandhygienisten förärat mig. Den är bara en ”kudde” på. Den ska jag använda till en tand som ligger längst in, påttifall jag råkar ha glömt den innan.

3. Ja och så är det förstås huden. Den ska också rengöras enligt alla konstens regler. Fast när jag kommit så långt är klockan alldeles för mycket och jag är jättetrött. Så där fuskar jag till det lite ibland. Dvs jag använder inte precis alla flaskor och burkar som jag inhandlat i ett rus av framtidstro. Det var den där veckan då jag på fullt allvar inbillade mej att min hy kunde bli ung och spänstig igen.

När jag är klar med allt det där har hela huset tystnat. Alla sover, jag stapplar i massivt mörker in till sovrummet, här spelar tårdroppsinsläppet en väldigt stor roll, jag ser inte ett smack på ett bra tag. När jag legat och blinkat ett bra tag är det äntligen dags för lite förlustelser i sänghalmen. Jag tar fram min bok!

Publicerat av

3 reaktioner till “Mycket att stå i på nattkröken”

    1. Roligt att höra. Ibland undrar jag ju själv varför jag skriver, men såklart är
      det inte bara roligt för mej att skriva utan också att höra att någon läser.
      Nästan ännu roligare när det är någon jag inte känner. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *