Det är alldeles för mycket

 

Faktum är att jag inte kan längre.

Jag har bestämt mej för att jag inte orkar, kan eller vill komma med insiktsfulla åsikter och förslag till åtgärder om allt möjligt. Jag kan inte bestämma mej för om jag vill ha vinster i välfärden, om friskolor är bra, om vi ska gå med i Nato, om invandringspolitiken är rätt, vad vi ska ta oss till med Malmö, hur polisen ska göra för att klara fler olösta brott, hur det ska gå för sjuksköterskorna, hur det ska bli med skolan, hur man ska förhålla sig till tiggare på stan, vad man ska göra åt att dom fuskar med nationella proven, näthat som drabbat flickor och kvinnor, dom hemlösa, politik i allmänhet och i synnerhet, pedofiler, Trumph, domar mot våldtäktsmän, ensamkommande flyktingbarn, EU… ja herregud det finns så mycket som man skulle behöva sätta sig in i och jag tror faktiskt inte att jag orkar.

Hädanefter kommer jag, tror jag, att vid alla dylika diskussioner, klämma till med en fras som min konfirmationspräst alltid avslutade våra lektioner med. Jag tyckte absolut att han hade fradga runt munnen, vilket ytterligare spädde på budskapets viktighet. Nu kan jag tänka att han bara hade lite väl utvecklade spottkörtlar. Han sa i alla fall: Fåfängligheters Fåfänglighet – allt är Fåfänglighet. Då som nu har jag ingen aning om vad det ska betyda men visst låter det mystiskt, intelligent och svårantastligt.?

Nu är det fredag och simsalabim, klockan är redan över ett och jag har inte gjort det jag ska, dvs dammsuga och städa toaletten så att jag med lugnt samvete kan sätta mig i soffan och invänta Fredagsmyset… det brukar starta vid 5-tiden. Ha så härligt ni med!

Publicerat av

2 reaktioner till “Det är alldeles för mycket”

  1. Nåja jag känner att vi hade samma präst och samma kommentar och jag fattar inte ett dugg av det. Fåfänglighet vad sjutton är det Inte undra på att man blev dåligt religiös när man fattade nada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *