Kvinnor i alla länder …. förenen eder!

Idag är det Min Dag. Kvinnodagen… Eftersom jag bevisligen är kvinna borde jag väl fira det på nåt sätt. Om jag hade jobbat kanske chefen bjudit på nåt gott till kaffet, förmodligen hade han inte vågat köpa bara till kvinnorna utan alla hade säkert fått smaska, annars skulle väl JO gå in och döma ut vite.

Funderade på om jag skulle köpa mej en smaskig bakelse, men det känns inte så bra att äta den ensam när den andre personen i hushållet ser på. Han skulle kunna hävda att det inte är bra att äta så mycket sött och då vore ju allt förstört. Jag skulle kanske ha köpt mej en fin bukett blommor. Den här har sett sina bättre dagar. Men den får ändå symbolisera nån sorts Grattis till Oss!

När jag tänker på mitt eget arbetsliv så har jag minsann inte varit nån feministisk förebild. När jag började jobba funderade jag inte ett dugg på om något var orättvist över huvud taget. Den manlige chefen sa till mej vad jag skulle göra och jag ifrågasatte aldrig något. Inte heller tyckte jag att jag hade för lite betalt. Man pratade inte om sånt och man jämförde inte. Man var nöjd helt enkelt. Jag har sannerligen inte varit något föredöme för mina tre döttrar när det gäller kvinnosaksfrågor.

Nu följer jag debatten och förfasar mej över orättvisor i både löner,  chefspositioner och styrelseplatser. Och jag kan bara hålla tummarna att mina döttrar och mina kvinnliga barnbarn kommer att lyckas med sin kvinnokamp. Och så kan man ju verkligen hoppas att det inte kommer att behövas nån Kvinnodag i framtiden.

För egen del surar jag över att jag inte kom på det…. Att jag skulle kalla mej Förstaårssenior… Det låter ju mycket bättre än Pensionär. Nu är det för sent! För jag har inte nånstans i sportens virvlar hört talas om något som heter Andraårssenior!

Ute faller vintersnö, hoppas alla ni Kvinnor får en bra dag!

Publicerat av

En kommentar till “Kvinnor i alla länder …. förenen eder!”

  1. Jo nog har jag retat mig på orättvisorna mellan könen och önskat att jag varit man och sluppit suga på ramarna när jag blev pensionär. Det har liksom aldrig varit tal om lika löner för lika arbete det är då ett som är sant och det märks ju nu när man ska bli fattigpensionär fast man jobbat heltid sedan 16 års ålder. Det finns dom som har det ännu värre som varit hemma med barn i flera år och inte jobbat heltid. Hur ska dom klara sig om dom inte har en sambo. Nä fy sjutton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *