Glad, gladare, gladast

GLAD…

Idag är jag glad. Härom veckan hoppade jag in på Expo (= produktplacering, jag väntar på belöning) och stod och nöp i lite gardiner. Tänkte: ja men vore det inte lite kul att ha nya gardiner i rummet, dom jag har nu är jättefina och vita och lång-livade. Dom har suttit där i 19 år, förutom några mörka veckor när jag bytte ut dom mot mörklila. Inge bra. Sagt och gjort. Jag köpte några som var väldigt tunna och randiga på tvären i nån konstig grön-brun färg. Men lätta och luftiga och jag är säker på att dom blir väldigt fina när löven de grönska.

Och i morse kände jag mig full av energi, hoppade upp och rev ner dom vita. Jag har förstås tvättat dom på 19 år, men dom var väldigt dammiga nu. Och mens jag ändå var i farten så passade jag på att tvätta fönster också. Med skrapan.

…. detta fantastiska verktyg som gör fönstren rena på ett litet kick. Jag älllllskar den! Och medan jag ändå höll på så tog jag några på utsidan också – med lite rödsprit i vattnet.  Lite udda är det att putsa fönster ute den här årstiden och grannen sneglade inte så lite, grabbade telefonen och försökte hitta ett nummer dit han kunde anmäla ”otillräknelig person”. Inga blåljus har synts så jag gissar att han inte hittade en sån kategori. Vad det är jobbigt att leta rätt på allting på nätet? Det ena valet före det andra.

Nåja, nu är dom putsade. Då återstod att hänga gardinen. Hade så klart inte mätt längden och såklart var dom för långa. Men eftersom det här är en osedvanligt rolig och glad dag så deppade jag inte ihop för det. Jag tråcklade (gör man det nuförtiden eller var det bara när syfröken tvingade en) med vällllllldigt lååååånga stygn. Så nu är en gardin klar. Den blir bra. Återstår tre stycken. Men nu måste jag avbryta för lunch på Restaurang Hof med kompisar. Nöjena hopar sig!

GLADARE

…. är jag för att jag i morse kl 0900 lyckades bärga 3 biljetter till ÖFK-matchen i Svenska cupen. Fotbollstokiga stockholmsdottern kommer hem till påsk och det låg på mej att fixa biljetter till skärtorsdagen. Jag satt vid datorn 0845 och var  tokstressad när jag äntligen kom in på bokningen. Såklart började dom kräva lösenord och en massa tjafs, jag var så glad när jag äntligen fick betala så jag såg knappt var vi hamnade. Men det blir nog bra. Vi får vara där i alla fall.

GLADAST
… var jag nog igår kväll. Vi var på konsert med Star of Life, en grupp som reser runt i världen och på varje ort involverar ungdomar. Projektet syftar till att upplysa barn i Afrika om hur de ska skydda sig mot Aids och att de ska studera. En helt fantastisk kväll. 600 ungdomar som deltog hela kvällen, med sång och rörelser. En afrikansk grupp som sjöng och dansade. Gamla Triple and Touch var med, fast nu heter dom kanske Twice and Touch, Kroné är ju inte med. (jag har faktiskt funderat på var dom tog vägen?) Erik Gadd och en fantastisk tjej med ett svåruttalat namn. Hon sjöng så himla bra. Allt var bra, ljudet var alldeles lagom, publiken hängde med och klappade och sjöng. Vi sjöng faktiskt Gärdebylåten samtidigt som dom på scenen sjöng nåt afrikanskt. Jag lipade förstås mest hela tiden och tänkte på barnbarnet som fick vara med på det här stora – once in a lifetime – .

Och så är jag förstås gladare än glad att jag är frisk och kry och att det är fredag. Tjoflöjt på er !

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Glad, gladare, gladast”

  1. Ja du har mycket att vara glad över. Det har jag också. Den här veckan vann jag tre segrar i boule, köpte tre lotter på konstbuffen och fick vinst på alla tre också har jag blivit nästan bra i min onda fot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *