Upplyftande – absolut inte!

Ingen vill väl läsa en blogg som är sorgsen, o-rolig och absolut utan poäng. Man vill väl läsa om roliga personer som gjort roliga saker och som har roliga och träffande kommentarer om själva livet. Därför rekommenderar jag alla att sluta läsa precis här.

För idag är det en grå dag. Ute ligger små smutsiga vita sjok mitt ibland det bruna gräset. Igår kväll regnade det, härligt.. Jag välkomnar alla försök från vårens sida. Jag har slutat gilla vintern överhuvudtaget. Läste igår att vi om några år förmodligen får danskt väder, d v s fina somrar men skit resten, med blåst och regn. När jag bodde i Göteborg i början på 70-talet var det just detta väder som fick mig att åka tillbaka till Jämtland. Det var för tråkigt att gå med paraply i december, dessutom vände sig alltid paraplyt ut och in eftersom det blåste så mycket.

”… fast här inne är det höst…” så känns det idag. I morgonens tidning läste jag bara om eländes elände – Brexit (stackars England???!!!), Erdogans soldater som knackar dörr i Sverige och skrämmer landsmän, Afrikas elände och korrupta presidenter och nu på radion bussolyckan i Sveg. Det var nästan befriande skönt – missförstå mig rätt – att läsa om den fantastiske Gösta Ekman, som hade så många beundrande och älskande kollegor, vänner och publik. Tänk att ha varit en offentlig person som verkade vara älskad av alla, inga skandaler, inga hemska uttalanden, inga kända bråk. ALLA verkar ha fascinerats av och tyckt om honom. Det var faktiskt härligt att läsa och minnas trots att jag liksom många andra, tycker det är sorgligt att inte få se honom mer.

Vad tar man sig till en sån här dag som är så full av sorgsenhet? Nåt praktiskt kanske? Efter en tur ner på stan igår iförd vinterkappa med tillika yllehalsduk och då jag svettades så hjärnan kokade, gjorde jag en hastig insats på kappkragen med en borste, knäppte alla knapparna och hängde in kappan i en garderob. Då blev det faktiskt roligare en stund, jag älskar att plocka undan vinterkläderna.  Det gick ju väldigt fort så nu funderar jag på nästa smarta drag för att få den här söndan att bli som den borde ”Sköna söndag”. Jag planerar att hasa mig några meter bort till soffan, greppa korsordet och klämma dit nån bokstav, sen tar jag stickningen en sväng och när jag blir uttråkad av det kollar jag om det finns nån missad repris eller nåt roligt sportevenemang. Jag vet att det alltid finns nån travande häst på plats på nån osannolik plats och bana, men nu sa jag roligt.  Eller också läser jag väl ut min bok, den utlovar ett spännande och oväntat slut. Får tänka att i morgon blir det en mycket roligare dag, det är jag säker på.

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *