Idag är det en Glad-Dag!

I morse vaknade jag före åtta. Det var så ljust i sovrummet. Och jag blev så glad när jag såg dom ljusrosa gardinerna som jag satte upp igår. Trots ett iskallt småregn så putsade jag fönstren också, det gäller att passa på när lusten infinner sig.

Glädjechockerna avlöste varann.  Jag blev glad över den fina mackan till kaffet som serverades på sängkanten. Sen var det nyhetsläsning. Fast gudarna ska veta att man sällan blir glad över att läsa nyheterna så blev jag ändå glad. Där fanns en artikel om kvinnor i Indien som bildat en landsomfattande rörelse ”Will go out!”

Alla minns väl den hemska gruppvåldtäkten för några år sen på en rullande buss där en ung läkarstuderande kvinna dog av sina skador. Våldtäkterna duggar tydligen tätt i detta land där så många högteknologiska arbeten och studier utförs. Men just detta startade ett uppror bland Indiens kvinnor och en hel del män.

Rörelsen går ut på att du som kvinna ska kunna gå överallt och vara klädd som du vill. Du ska inte bli utpekad som att du går ut på egen risk om du har kort kjol och inte det som rekommenderas ”vida tunikor och byxor”.

”Dag eller natt, i klänning eller sari, ensam eller med vänner – jag kommer att gå ut!”.

Jag blev alldeles varm i hjärtat och tänkte: ”Hoppas, hoppas att det går bra!”

Tänkte att jag har tur. Jag kan gå ut när jag vill och se ut hur jag vill. Den enda risk jag löper är väl att jag ska bli rånad. Men den verkar minska i rasande takt eftersom ingen snart har med sig ett öre i kontanter. Verkar onödigt att rafsa åt sig en handväska om det bara finns ett orange läppstift i den.

Så denna fredagsmorgon, då det är grått ute men sol i mitt sinne så tar jag väl och kvistar över till Maxi och köper mej nåt smarrigt till fredagsmiddagen – dom har ju öppnat en delikatessdisk. Vad jag har det bra! Och det önskar jag er också, en härlig fredag alltså!

I WILL GO OUT!

 

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Idag är det en Glad-Dag!”

  1. Ja. det gäller att glädja sig åt det lilla som att solen tittar in och får gardinerna att se fina ut. Jag var uppe halv 6 imorse bara för att skjutsa till bussen så nu är jag redan trött men nu gäller det att samla energi inför tunnbrödbaket som det är dags att göra imorgon. Jag gladde mig åt att jag hörde orrarna spela på sjön och att två fina tjädertuppar vandrade omkring på vägen när jag for tillbaka hem

  2. Bra o rolig läsning som alltid!ja köp nå smarrigt till aftonen.Jag sänder en tanke ikväll några meter från dig där jag häckar om frekvällarna. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *