Det jag gjorde

Man kan göra tvärtom. Istället för att jag, som inför varje högtid eller förflyttning till eller från stad och land,  skriver om vad jag ska göra, allt som ska med och alla djärva planer, skriver jag nu istället efter helgen och talar om vad som blev gjort. Går fortare, tar mindre plats.

Alltså: ”Hände i veckan, avsnitt 1-100”
Vi drog österut mot Lantstället för en vecka sedan. I bilen fanns 17 kollin. 6 st innehöll matvaror från Maxi, 3 st matvaror från hemmet med sånt som jag helt plötsligt inte tror jag kommer att behöva innan maj då jag flyttar ut till sommarvistet. 3 påsar från Systembolaget, bra att ha. Tänkte mej ett stilla glas rosévin på broa eller varför inte en Campari med mycket is. Snaps förstås, det skulle väl bli påsksill. 5 väskor med blandat innehåll; mysbyxor flera par, t-shirt, täckbyxor, stickningen, flera böcker. Ja det plockar till.

Väl framme kunde jag konstatera att hela gräsmattan var isbelagd. Inte bra. Det var bara att sätta igång med att hacka is. Något som jag för övrigt tycker är sanslöst kul. När man får iväg ett stort issjok och bara kan hiva iväg det till nåt ställe där det kan ligga och smälta för sig själv.

Hittade en liten plätt som jag kunde gå loss på med räfsan, men hade hoppats på mer.

….. Och inte blev det sådär grönt och fint när jag krafsade heller… men å andra sidan tänker jag att just dom där löven är ju borta. Sen var det bara att plocka fram mjölkkrukan och plocka kvistar och sätta vippor. Och så plötsligt blev det: Glad Påsk!

Resten av veckan har gått åt till att äta massor med god mat, dricka gott vin (inte rosé ute på trappan, det var för kallt), åka in till stan och kolla på ÖFK (yesssss!), äta mer god mat, sitta på trappen med en filt runt benen eftersom det var så kallt, gå en liten sväng på byn för att kolla att alla hus såg likadana ut som sist, äta mer god mat, dricka gott vin, klå dottern i kortspel (åtminstone är det så jag minns det), läsa, sticka och ha det mysigt.

Nu är jag åter på min gata i stan och det är soligt och kallt och brunt. Men nu vet man ju att det bara blir bättre och bättre och varmare och varmare. Livet leker med andra ord! Härlig tidsdag på er!

Publicerat av

2 reaktioner till “Det jag gjorde”

  1. Jo visst är det kallt på nätterna men dom som vill pimpla och vara ute på sjön har nog haft en otrolig helg. Jag har solat på land och eldat grilleldar och bastu och minglat och pratat och fikat mest hela tiden så jag är nöjd med påskhelgen faktiskt negativitetskärring som jag är.

    1. Med solen och våren blir du en riktig positivitetskärring, och då får man
      vara glad – att tillståndet kan förändras och livet blir mycket roligare …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *