Drömmer om en grön och blommig värld

Det är nästan härligast nu. När man kan gå omkring på Lantstället och drömma. Drömma om hur det kommer att bli när Vitpyttan blommar, när jordgubbarna minst uppvisar några vita små kartar och när den så beryktade blomsterängen levererar År 2. Jag är aldrig så nöjd med trädgårdslandet som när jag nyss har sått. Det är så brunt och fint och rent. Inte ett ogräs och inte behöver jag gå och vänta på att något ska komma upp på ett bra tag. Kan bara känna mej nöjd över att ha sått.

För nu känns det verkligen som en dröm. Allt är brunt och torrt och fnasigt. Jag har faktiskt bara sett ett enda liv i rabatten och det var ett ensamt litet blad som ivrigt kämpade sig upp mot solen. Skeptisk var ordet, sa Bill.

Många löv finns det … på just vår tomt. Och här och där var det blött och faktiskt en och annan snötuss kvar. Jag räfsade runt och försökte hitta ställen som var räfsbara. Är ändå nöjd, det blev några skottkärror och allt är inte kvar tills nästa gång. Nästa gång är om två veckor och då flyttar vi dit över sommaren. Längtar så!

Det är roligt att räfsa. Fast det kan framkalla världens obehag i form av halsbränna. Det beror inte på vare sig att det är jobbigt att räfsa eller att det är en ovan rörelse. Det beror i mitt fall på att jag är för fet i förhållande till linningen på mina skogsröjarbyxor. Så fort jag böjer mej ner för att ta upp en lövhög för att förpassa den till kärran, så nyper det till i magmunnen – antar jag. Detta problem verkar ha drabbat nästan alla jag känner, det är massor som har fått diagnosen ”magmunnen bla bla bla” och alla får rådet att äta Omeprazol. Inget fel i det men i lördags hjälpte inte ens den där lilla gula tabletten. Jag hade en majbrasa i halsen. Kunde inte ens dricka vin till maten, vilket är en oerhörd missräkning. Jag tycker om att ta ett glas vin på helgen, känner mej liksom nöjd över att det är helg efter veckans slit ??? Ja man kan inbilla sig mycket om man vill. Vilket slit???

Ibland har jag oroat mej för att bli beroende av det där vinglaset. Nu börjar jag inse att jag kanske tvärtom blir O-beroende… jag kanske inte kommer att tåla lite vin. Så nu är det bäst att pinna på. Och jag ser framåt med tillförsikt, jag ska inte kratta löv hela sommaren, det mesta är klart nu. Och sen får man passa sig väldigt noga när man väljer kläder på lördan. Då blir det byxor med karuscha-band (stavning?) så att inget täpps till utan man är lös och ledig och redo för kvällsmyset.

Mitt slutord idag får bli: Visst gör det ont när INTE knoppar brista!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *