I´m back

Jag säger som Fats Waller, när han sjöng ”Lulu is back in Town”. Det är jag som är Lulu. Och jag är Back. Och jag har längtat så efter att få skriva lite. Sommaren har inte innefattat några ekvilibristiska utsvävningar,  jag fick till en liten novell som jag skickade in till en tävling. Den vann inte men kommer att publiceras nånstans på typ nån sight eller webb eller vad det heter. Förmodligen kommer ingen att märka att den finns.

Kort summering av sommaren:

Dragspelet suckade när jag lastade in det i bilen. Det har inte blivit spelat på mer än två gånger. Lusten fanns inte. Blomsterängen kom aldrig tillbaka, men gräsfröet måste ha varit av den livliga sorten, det har varit grönt och saftigt och med väldigt många strån. Rabatten däremot har blommat så fantastiskt.Hjortron och blåbär har vi plockat. Och svamp, Blodriskor som är så goda. Å jag som var så glad att jag hittade två fina sommarklänningar i juli …. dom har jag haft en gång vardera i sommar. Men bortsett från vädret, för det måste man ju bortse från ?? har alla dagar ända sen i maj  susat fram i ett behagligt tempo. På landet är det lätt att ta det lugnt.

Men nu är det andra bud som gäller. Liknelsen har använts förut, men jag känner mej som en travhäst som har väntat på att få komma ut på banan. Man skulle nästan kunna tro att jag lider av understimulans. Nu finns det mycket att ta tag i. Hemmet är dammigt och det känns helt obebott, lite konstig lukt är det också. Alltså: dags för dammtrasor och fönsterputsare. Denna ljuvliga apparat, så lätt att använda.

Jag packar upp och tvättar och sorterar och springer och snubblar, åker till Röda Korset med gamla klänningar som jag inte använt på 3 år, byter gardiner, köper nya blommor, försöker komma på hur nya TVn fungerar. Pust!

Men roligt är det! Den andre personen i hushållet har inte riktigt växlat över från sommartid ännu. Han försöker hitta en lugn vrå där han slipper känna ett vinddrag orsakat av en galen kvinna som rusar omkring med olika trasor i ena handen och dammsugarslangen i den andra samtidigt som hon oavbrutet kommenterar allt hon gör och allt hon kommer att göra.

Härlig måndag kväll på er alla… vi hörs!

Publicerat av

5 reaktioner till “I´m back”

  1. Skaffa en adapter till dammsugaren för den andra personen i hushållet. Om du får tag på någon sån. Jag har inte funnit någon.

    1. Kanske vore det bättre med en självgående dammsugare. Fast vi har ju
      ganska trångt här så han skulle nog inte trivas…. och få en massa
      blåmärken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *