Läsa länge

Jag läser mycket. Varje kväll efter mitt intensiva TV-tittande så bara måste jag ta en bok och dra några halvtimmar. Om boken är bra kan det bli lite länge. Som när jag tittar och gör ett överslag hur många sidor som återstår…. och det är väldigt spännande. Då tänker jag ”jag kör” och så läser jag och blir tröttare och tröttare, många saker är längre än man tror. Nästa morgon får jag ändå läsa om slutet eftersom jag måste ifrågasätta om jag minns rätt.

Härom kvällen läste jag boken om Salander ”Den som dödar”. Allt var frid och fröjd, klockan började närma sig 0030 då jag plötsligt stannade upp i läsandet.

Va, ska hon intervjua taxichauffören en gång till? Det har jag ju redan läst? Var det nån annan som intervjuade honom. Va konstigt, nyss var jag ju på en tidningsredaktion och nu sitter kommissarien här i ett förhörsrum?

Frågorna hopar sig, dom gör lätt det på natten. Jag fattade ingenting. Tänkte att jag kanske lagt ifrån mej boken och att sidorna hade flippat över.  Inget toalettbesök hade varit påkallat och jag hade alltså inte lagt ifrån mej boken. Bläddrade och funderade, vem är klar i knoppen kl 0030?

Efter ca 15 minuters irrande mellan sidorna upptäckte jag att efter sidan 320, där jag befann mej, kom sidan 297-306 en andra gång!!!! (Hörde på radion igår att nån tyckte det var fel att använda utropstecken ofta, men här är det befogat!!!).

Skit av storbokförlaget Norstedts att göra såna fel. Och varför inte lägga i en liten lapp och tala om att ett fel i tryckningen uppstått. Irriterat slutade jag läsa och nästa morgon skrev jag ett mejl till förlaget. Jag fick till svar att det var ju väldigt tråkigt att just jag hade fått just det enda exemplar som var felande. Jag säger som min fina blomma i rabatten skulle ha sagt: VITPYTTAN!!!!!!!!!!!!!!

I helgen har jag stängt av vattnet på Lantstället, plockat in alla blommor som gott kunde ha stått ett tag till och plockat lingon. Nu ligger dom så röda och fina i frysen förpackade i påsar om två liter vardera. Jag har alldeles för många egentligen, men det är ju så roligt att plocka.

.

Med andra ord kan jag nu ta mig an hösten med liv och lust. Ha en härlig tisdag ni med!

Publicerat av

barbro

5 reaktioner till “Läsa länge”

 1. Härligt. Innan jag går till föden läser
  Jag några kapitel i en deckare. Jag är väldigt imponerad av författarnas fantasi. Vilka storyn att läsa om.
  I mitt kära geschäft har jag de senaste
  5 åren bistått uzbeker, nordafrikaner,thailändskor,syrier,irakier,turkiskor,europeer m.fl. Tänk vilken rikedom. Ha det gött 💩Karin

  1. Läser några kapitel i en deckare innan jag går till föden. I mitt geschäft har jag bistått uzbeker, kvinnor från Balkan,turkiskor,nordafrikanskor,
   Syrier,irakiskor,europeer m.fl
   Ha det gött Karin

 2. For förbi Övsjö igår och tänkte på dig och upptäckte att jag inte är riktigt säker på var du bor egentligen. På tal om att läsa så läser jag också mycket men jag har problem med böcker som har en massa namn och man hoppar hit och dit och det blir bara virrigt i huvudet. Att gå tillbaka och se ”vem var nu det” känns inte bra. Håller man på att bli lite åderförkalkad tro.

  1. Jag bor sista avtagsvägen till höger om du kommer från Kälarne. Det står
   en rad med brelådor där och där finns en vändplan. Åk upp där och
   andra huset på vänstra sidan, uppe vid skogen. Där bor jag. Nästa gång
   tittar du väl in, fast förstås, det dröjer ju tills nästa sommar innan jag
   är där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *