Varning: Sänkt hastighet!

Ferlin sa: Du har tappat ditt ord och din papperslapp …
Jag säger: Du har tappat farten!

Jag kan verkligen förstå att folk undrar vad en pensionär i allmänhet och jag i synnerhet gör för att fylla mina dagar. När jag berättar att jag haft stressigt kan det hända att den obehagliga följdfrågan dyker upp: Vad har du gjort då? Här gäller det att dra åt sig öronen kvickt och hitta på en massa. Jag har bra fantasi så jag brukar lyckas, jag ljuger så tungan är blå. Men jag ser att dom tvivlar på att mina ”saker” verkligen skulle behöva ta en hel dag.

Att jag inte får mycket uträttat beror inte på att jag är lat eller att jag ligger så länge på morgonen. Det beror på att jag tappat tempot. Jag är så sjuuuukt långsam….

I lördags skulle vi ha främmande kl 1800. Jag säger främmande fast jag såklart känner dom. Det känns ännu konstigare att säga gäster, då kan man tro att jag driver hotell. Inför denna middag skulle jag ordna tre rätter. Jag hade alltså tid till detta från kl 1100 (det var ovanligt mycket bra i DN på morgonen) och fram till 1600 för då spelade ÖFK och då hade jag tänkt mej att jag skulle sitta i soffan, omklädd, sminkad och klar. I köket skulle bordet glimra med finaste porslinet, kristalligaste glasen och finaste serviettvikningen, alla ljusen skulle stå beredda på att eldas upp…. stackars dom, det lät ju för hemskt.

Förr i världen, då jag levde i sus och dus, hade vi matbord i annat rum än köket, då kunde man lämna diskbänken hur som helst. Men nu sitter vi typ 1,5 meter ifrån och man är helt enkelt tvungen att kasta ett getöga bort till spisen ibland. Där bör det alltså se skapligt städat ut, men jag har räknat ut att om man lägger saker i diskhon så syns dom inte från NÅN plats vid bordet.

När klockan var 1555 hade jag inte bytt om, jag var helt svettig och i köket stod allting färdigt till 3/4. En hel del återstod alltså. Jag fick lita till halvtidsvilan, för dom som spelade alltså. För mej kom värsta intensiva perioden just då.

Om jag hann… såklart. När det ringde på dörren , slängde jag in vispgrädden i kylskåpet, smashade in potatisen i ugnen, disktrasan och lite bestick i diskhon och med bubblet i handen tog jag ett djupt andetag och sa Välkommen!

Idag är det tisdag och jag hann precis ut innan det började regna. Dom här hittade jag på promenaden … tänk dom är så här fina fast det snart är vinter!

Publicerat av

En kommentar till “Varning: Sänkt hastighet!”

 1. Så är det ju inte för dej eller hur?

  Du har tappat ditt ord och din papperslapp,
  du barfotabarn i livet,
  Så sitter du åter på handlarns trapp
  och gråter så övergivet.

  Vad var det för ord – var det långt eller kort,
  var det väl eller illa skrivet?
  Tänk efter nu – förrn vi föser dig bort,
  du barfotabarn i livet.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *