Vem uppfann dagarna?

HJÄLPPPP! Jag missade Miniatyrrävens dag som inföll igår… Därför är det särskilt viktigt att komma ihåg dagens tema: Smörgåstårtans dag. Och eftersom jag tycker det har varit så många ”ät-dagar” nu ett tag så har jag minskat ner firandet rejält.

Vem är det som kommer på alla dagar som ska firas? Och varför? Undrar var man lämnar in sitt förslag? Finns det en stiftelse, en nämnd, kanske en generaldirektör nånstans som sitter och gnuggar händerna och tänker att ”Nu jäklar kom jag på nåt oväntat och oprövat! Vi tar och firar miniatyrräven!”

Det är mycket som har med mat att göra. I morgon Ostkakans dag, sen är det Napoleonbakelsen och Wienerbrödet lite längre fram. Dom måste jag nog skippa eftersom jag nogsamt firat både Chokladens, Kanelbullens och Kladdkakans dag för inte så länge sen.

Funderar på hur jag ska kunna ge Benbuljongen rättvisa på dess dag. Måste söka anvisningar, här kan man säkert hitta en smart väg till viktminskningens ljuva höjder.

Pälsfria fredan är i alla fall ingen konst. Den 24 november ska jag inte ha nån päls. Vi har två pälsar hängande här efter en avliden släkting. Den ena är en tjusig minkpäls, den är så himla vacker och jag protesterade mot att den skulle skickas iväg nånstans. När jag provar den så förstår jag inte hur hon orkade bära den. Den är så himla tung, mina axlar som redan är i nedåtgående föll ner till midjan och mina steg blev stapplande och tveksamma. Så ska man definitivt inte gå om man har päls. Nej då är det rak rygg och solsken i blick som gäller. Den hänger tyvärr bara där, förutom när jag en gång om år provar den och tänker att det vore bra tjusigt … och varmt!

Nej nu vet jag… Världsfilosofidagen är den 16:e. Den kommer att passa mej. Jag kan sitta och glo och bara tänka en hel dag.

Men det är då det… nu ska jag på gym. Ute är det lite vitt och det ser kallt och vintrigt och härligt ut. Ha det så bra ni med… ät lite smörgåstårta vet ja!

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Vem uppfann dagarna?”

  1. Inte för att jag vet vad en miniatyrräv är för något men någon kanske känner för att fira det men annars är det väl mest dumheter att fira en massa tokiga grejor som man inte har någon relation till. Nej då är det bättre att fira personer som man tycker ska firas. Du är glad för snön du som bor i stan och slipper skotta och jävlas med eländet. Idag for brorsan till Skåne och blir där två månader och vad händer då. Det börjar toksnöa och jag som hoppades slippa skotta Skit säger jag bara. Inte ska jag då fira snön dag. Det kan du ge dig sjutton på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *