Ett enda sammelsurium

Nu leker jag ”Bråttom”. Jag leker att jag har väldigt mycket att göra, typ varje dag. Och jag ljuger ju inte helt. Jag har väldigt mycket att göra i säkert ett par timmar varje dag. Jag har så bråttom så jag får inte ihop en enda sammansatt fundering till min krönika. Men, det gäller att hålla i, man vill ju inte bli bortglömd. Det här blir därför, liksom min tillvaro just nu, en svamlande hopplös röra där inte en enda röd tråd står att återfinna.

Läste just att Tuppens år har passerat?? Det hade jag ingen aaning om. Erinrar mej  när vi och våra bästisar var ute i vida världen och hade gjort ett stopp i Singapoore. Vi hade läst på och visste förstås att det när vi var där skulle firas kinesiskt nyår. Det ville vi inte missa. Under dagen var vi runt på olika ställen och alla pratade om firandet och hur fantastiskt det skulle bli. Nästa morgon efter en härlig frukost gick vi till Receptionen för att höra var det var bäst att stå för att se allting. Kvinnan tittade på oss med gapande mun och flackande blick och vi fick ta om det flera gånger. Till slut svarade hon: Yesterday… Celebration finished…. Där fick vi!

Jag tror jag är lite sjuk. Eller mest är jag nog orolig att jag ska bli sjuk. Jag tar det därför väldigt försiktigt med fysiska aktiviteter just nu. Jag ska inte gå på gymmet den här veckan. Om nån frågar varför säger jag: ”Julen stod för dörren!” (vitsigt!).

Jag är ju otroligt modemedveten (hihi). Nu har jag länge tyckt synd om alla karlar med kostym. Modet föreskriver tydligen väldigt små storlekar i alla fall på kavajen.  Dom får knappt ihop tyget så att dom kan knäppa en knapp och det glipar betänkligt. Måste vara oskönt.

Förvirringen sätter sina spår. I söndags kom jag på att jag absolut måste baka nåt saffransaktigt, trots att jag kände mej liiiite sjuk. Jag har för länge sedan slutat baka lussebullar, mina såg ut som små grisar och inte blev dom goda heller, det var bara russinet som var lite saftigt. Jag har ett annat recept som är så himla bra, med mandelmassa istället för kanel och socker. Helt plötsligt när jag stod där och kavlade kom jag på att jag hade gjort mitt gamla vanliga bullrecept och lagt till saffran…. Jag måste koncentrera mej bättre! Nåja, dom blev väl OK men inte som dom jag brukar göra. Alltså får jag. OM JAG HINNER, baka en gång till.

Ute är det kallt och lite krispigt på träden. Nu ska jag på genrep med kören. Vi har konsert på söndag… Vi kanske ses där?

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *