Det strålar en stjärna …

 

Tillbaka på våran gata i stan efter en vecka i den larmande slamrande och myllrande huvudstaden. Vår ”Mission” den här gången var att ”vakta” barn och hund medan föräldrarna förlustade sig iklädda röd-svarta halsdukar vandrandes på Berlins gator.

Med dödligt förakt slängde jag mig ut i förortstrafiken strax efter 7 varje morgon, grabben skulle till skolan några mil bort. För att hinna morgonsysslorna steg vi upp halv sex… ytterligare kommentarer överflödiga. När jag var klar med allt, frukost, skjutsning, hundpromenad mm var klockan 9, i vanliga fall har jag knappt ätit klart frukosten och läst tidningen vid den tiden.

Vi säger ju att det är långa avstånd i Norrland, men det är intet mot den verklighet som finns i Stockholm med omnejd. Det finns visserligen mycket kommunikationer men dom passar verkligen inte alla alltid. Men dom är vana och såklart är det bara att gilla läget och pinna på.

Om jag hade drömt om att få spela 500 eller Vänd-8 så blev det inte så mycket, kortspelsbarnet hade läxor hela tiden och ville sköta skolan på bästa sätt, vad svarar man på sånt? Men en och annan förlust blev det nån sen afton på sängkanten. Nej, den här gången var det Fifa 18 som gällde. Vansinnigt svårt men väldigt roligt. Man fick välja lag och ligor och landslag. Den dag ÖFK skulle spela mot Herta tog vi en match där jag var Herta och min superduktiga spelkompis fick vara ÖFK. Behöver jag säga att ÖFK i den matchen vann överlägset. Vi trodde faktiskt att det skulle ha en viss inverkan på matchresultatet i Berlin. I övriga matcher låg han såklart hästlängder före mej som hade uppenbara problem med att både springa snabbt, passa och skjuta. ”Dina spelare springer så sjukt sakta, mormor!” Tror jag det, jag skulle ju sköta två knappar samtidigt med två olika händer. Vojne vojne.

Nåja, nu är det JUUUL JUUUL STRÅLANDE JUUUL som gäller. Jag ligger efter i mitt såklart mycket pressade tidsschema. Idag kanske jag hinner ”ta” ett köksskåp. Dom måste ju städas innan jul, hur skulle det annars se ut? En enda kaksort har jag bakat och det går inte. Fredag blir kakburkarna fulla av väldoftande och smakrika små mästerverk. hihi. Jag brukar inte få till några fina kakor, men dom blir goda och det är väl huvudsaken.

Och ute faller flingorna så fint och det är så härligt och roligt och mysigt alltihop. Ha en härlig tisdagseftermiddag ni med…. hjälp…. är det redan tisdag???

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Det strålar en stjärna …”

  1. Ta med gevären och kom hit så kan vi idka skytte. Blötsnö finns, vind också. Vi kan skjuta på änder, svanar, måsar, råddjur och finnar.

    1. Nu min bäste Jan Almroth, tror jag du har svarat på fel blogg.
      Gevär, finnar, skytte … känner inte igen mig alls.
      Ha så härligt i farvattnen… simma lugnt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *