… och julförberedelserna fortsätter

Det är faktiskt mycket man skulle kunna göra…. nu så här i jul. Till exempel kan man pyssla, med både det ena och det andra. Idag såg jag i tidningen någon som  pysslade och pysslade och till slut hade hon pysslat fram ett eget omslagspapper. Man häpnar över denna uppfinningsrikedom. Jag har fullt upp med att välja bland befintliga papper. Men allt blir säkert så fint och personligt och gulligt och bra.

Jag har också tänkt att jag ska göra väldigt fina julklappspaket. Slå in med fina snören, kanske rent av spetsband och stora rosetter. Men jag har noterat att när paketen öppnas så ryker snören och papper all världens väg och det är inte läge att krypa omkring bland pappersknölarna och ta igen sitt röda sidenband. Hur skulle det se ut?

Jag är inte konstnärlig. Minns när det var så inne med porslinsmålning (för typ 40 år sen). Någon föreslog att vi skulle gå en kurs. Jag såg framför mej hur alla andra målade kaffekoppar med fina rosenmönster men såg också ”min” servis som antagligen bara skulle bestå av kinesiska tecken, något streck här och där. Förmodligen skitfult. Ingen kurs blev det.

Jag inhandlar mängder med tidningar till jul. Det är ”Lantliv” och ”Hus och Hem – Julbilaga” m fl m fl. Sen sitter jag och bläddrar och förundras över hur fint dom får till det, va stort dom har, vilken stämning det verkar bli i det där huset, vilken tur att allt var målat i grått, då blir det ju så fint med rött och grönt till.

Eftersom jag varken har en mysig trätrappa in där jag bor eller ett jättestort gammalt ekköksbord eller en mysig skänk där alla godsaker kan samsas, eller ett bord som får stå i fred och där jag kan ha 20 ljusstakar i olika höjd så tog jag och gjorde ett litet stilleben så där i all enkelhet. Några apelsiner med nejlikor i och sen penslade jag några äpplen med äggvita och doppade dom i socker. Kanelstänger i sidenband, men nu undrar jag ”luktar dom verkligen kanel om några dar”?

I morgon är det kakbak för hela slanten. Jag har tvingat hit min kusin under förespeglingen att ”det kommer att bli så himla mysigt…. vi knådar och gräddar och det kommer att dofta ljuvligt och vi kommer bli så svettiga och varma och rödmosiga och trötta”. Vi får väl se om hon dyker upp eller om jag är genomskådad.

Och ute är det vitt och lite kallt. Runt om mej gnistrar och blinkar det i små buskar och granar, i fönstren glimmar det och glittrar. Det är helt underbart!

Publicerat av

barbro

En kommentar till “… och julförberedelserna fortsätter”

  1. En riktigt God Jul till er två från Karin & Bernt
    Vi jular i våra vackra fjäll och nyår firas där solen är uppe lite längre.
    kram från Karin & Bernt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *