… och granen står så grön och grann

Min julstämning har infunnit sig sen länge. Och i takt med granklädning, julklappsinslagning, ljuständning, julkonserter och kakbak så blir det bara bättre och bättre. Igår kom yngsta dottern hem så nu är det två fler fötter som tassar kring kring kring här i huset. Nu har vi jul här i vårt hus.

Och i mobilen plingar det konstant. Det är oftast meddelande från Hemtex eller Kapp-Ahl. Hemtex har jag bortsett från helt, jag orkar inte tänka på nya kuddar eller täcken just nu. Kapp-Ahl däremot läser jag noggrant för det kan ju tänkas att dom har nåt som jag absolut behöver. 40 % på ett plagg…. det är ju otroligt, nog finns det väl nåt jag skulle kunna köpa till ett så bra pris. Så igår tänkte jag att ett par svarta strumpor till är väl aldrig fel. Jäktade….(jo igår var det faktiskt lite jäktigt, jag återkommer till det) in och försökte komma ihåg vilka jag köpte förra gången.Varför sparar man inte förpackningen?… men då måste den ju följa med ner på stan också och det känns som en omöjlig komihåguppgift. Tog ett par och sa glatt: ” åsså var det ju 40 % också …” ”Nej tyvärr, det tog slut igår”… jag visste det…. än har jag aldrig hunnit komma på precis rätt dag och tagit precis rätt vara för att åtnjuta något av deras fantastiska erbjudanden. Ibland får jag lust att säga att jag avslutar mitt medlemskap, jag har ändå ingen nytta av det. Men då kommer det inte att plingas alls i min mobil så det får väl vara.

Igår var jag till frissan så nu är jag lite väl mörk, det tonas ju ner med dagarna som går. Mörkt passar ju bra till rött så det är bara att sprutta på mer brunkräm (jag vet att det heter Foundation) och röda läppstift har jag flera stycken så  sminket får utgöra förledande manöver från hårfärgen.

Sen uppsökte jag en skomakare eftersom jag köpt nya skor som visar sig vara alldeles för smala i foten. Jag får ont av dom. Lästa ut? finns det nu för tiden eller är det något som gjordes på 40-talet. Nejdå, han såg inte alls förvånad ut över frågan så efter nyår kan jag förhoppningsvis använda mina ganska nya skor igen.

Fika med en kompis, sista julklappen, två amaryllis till mej själv för att jag varit så snäll. Byta bok i bokklubben. Köpa ett till garnnystan ifall det jag har inte räcker till vantarna jag just håller på med.

Ja ni fattar själva. Det var alldeles förfärligt körigt och roligt och juligt alltihop. Och idag ska jag baka en sats saffransbullar och börja rimma så smått på alla julklappar.

Och så ska jag önska Eder alla en Fröjdefull jul!

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “… och granen står så grön och grann”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *