Bråda tider …

Ikväll smäller det…. jag ska ha folk som kommer och firar nyårsafton hos oss…. det ska bli jätteroligt! Så nu är det drag under galoscherna ska jag säga. Med en köksarbetarhastighet som mest liknar en snigel så lär jag få fullt upp till kl 19. Otroligt vad jag har blivit långsam.

Det roligaste är nästan att duka tycker jag. Och jag tittar på alla möjliga förslag och idéer. Det är ju lite speciellt. Har sett nån som tjusigt arrangerat stora silverfärgade ljus i en rad, tillsammans med silverfärgade tillbehör. Jättetjusigt. Men då undrar jag förstås, om jag har en kort gäst…. kommer den då att synas/se till andra sidan bordet? Minns mina middagar på Slottet. (Man kan väl minnas fel…. jag är trots allt 68 år…) Där har dom väldigt tjusiga bordsuppsättningar, men dom är väldigt höga. Blommorna börjar inte förrän en halv meter upp. Fast då har dom å andra sidan väldigt högt i tak. Så jag tänkte att nåt sånt här kanske skulle passa, då ser alla varann… Fast flera i rad förstås.

Tyvärr, eller inte tyvärr, bor det en ordningsman här i huset och han påpekade förstås att brandvarnaren direkt kommer att sätta igång. Tänkte inte på det. Jag funderar vidare.

Under tiden som jag tänker, som om inte allt annat vore nog, var jag tvungen att sticka på affären. Mina scharlottenlökar låg som torra fnösken och såg vissna ut. En promenad alltså. Jag kisade på termometern, varför ser man så dåligt på morgonen och alltid så svårt att se på termometern. Finns dom med text i XL? Försökte febrilt hitta en punkt mellan 2 och 1, men jag fann ingen. 21 grader minus alltså. Det var ju intressant. Men härligt… och vackert!

Och jag gick där alldeles ensam och tänkte på hur roligt det ska bli år 2018. Jag ska gå på fotboll, jag ska t o m åka till London och gå på fotboll (gamla kärringar kan visst lära sig sitta …) och jag ska fortsätta vara ideell och jag ska gå på gym och sjunga i kör. Och allt det där känns helt möjligt just nu. Hoppas det förblir så, för hälsan är ju viktigast.

Tack till alla er som läser min blogg, det är väldigt roligt för mej att skriva den  och att få så mycket uppskattning från dom som läser den.

Nu har degen jäst klart och jag skyndar mej att
önska Eder alla ett GOTT NYTT ÅR!

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Bråda tider …”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *