Här är glada julen slut slut slut

Så kom den… dagen då julen var slut. Officiellt är den ju inte det än, men hos mej tyckte jag att den verkade dammig, mörk, kulen och nu när jag vill ha ljus och luft så var det väl bara att dra igång.

Alla små tomtar åkte in i sina påsar. En gång när några barnbarn var här och hjälpte till så lekte vi hela tiden att tomtarna skulle få vila sig och vi bäddade in dom så fint och hittade på små sagor om dom. Nu, när jag ensam var ”in charge” så åkte dom ner med buller och bång. Och många av dom fick inte ens packas ner. Dom får bo hos Röda Korset till nästa år.

Det tog i alla fall en väldig tid. Men nu har vi Ljus i vårt hus. Idag köpte jag 6 blommor att ha på fönsterbänken

och det blev så himla fint.  Så var det glöggen. Som vanligt så beordrade jag att vi skulle köpa mmmmånga…. ”det är ju så gott med glögg, vi ska dricka en kopp varenda kväll”.  Pyttsan, sen värsta julruschen avklingat har det inte känts som nåt lockande alternativ på kvällskvisten. 2,5 flaskor åker nu in i flaskförrådet.

Som står i en gammal skänk. Den är väldigt full med saker. Så när jag ändå var så på hugget så tog jag ut allting och började om liksom. Där fanns många konstiga saker som nu även dom får bo hos Röda Korset tills det kommer en hugad spekulant. Ett fint stort fat på fot som jag köpte på auktion i Håsjö t ex. Det tänkte jag ha som tårtfat eftersom jag är en sån tårtbakare (hihi). Det dumma var att på fatet finns en kant på några centimeter, vilket gör att man omöjligt kan skära sig en tårtbit. Felköp alltså. Den åkte iväg.

I en av lådorna hittade jag många ting. Gamla ljusmanschetter, jag har redan rensat en gång men här fanns några fler. Såna använder man väl inte nu för tiden eller? Nåja, dom fick åka med i transporten. Hittade också bra saker. En förpackning med 10 små böcker med snapsvisor. Skitbra… dom skulle jag behövt många gånger. Nu får dom ligga nån annanstans tills det finns anledning att skråla och skräna igen. Och servietter…. herregud, hur många har jag köpt? Ibland är det en eller två av varje, och ibland är dom alldeles skrynkliga och ibland är dom bara fula. Nu ligger dom i närheten av fruktfatet, så fort man skalar en apelsin så får man ta en fin serviett.

Och bäst som jag höll på och bar ner grejer till förrådet så kom jag på att jag skulle börja röja även där. Vojne vojne… När jag sätter igång med utrensning så får man hålla i sig. Mycket åker iväg, den saken är klar.

Fast nu blev jag trött och har avbrutit allt arbete. Det är ju snart helg igen. Omöjligt att hålla koll på dagarna men jag vilar mig i form idag torsdag, så jag är redo att ta helgledigt i morgon fredag. Sen fortsätter jag med städningen nästa vecka när vardagen inträder.

Och ute faller vintersnö och då kan jag ta och skotta lite runt dörren, bara för att det är lite roligt!

 

Publicerat av

4 reaktioner till “Här är glada julen slut slut slut”

 1. Bara för att det är lite roligt. Är du inte klok på en fläck. Hur kan du tycka att det är roligt att skotta snö. Av det förstår jag att någon annan skottar din snö. Jag har haft tur som haft Sonen hemma i två veckor så jag har haft semester från snöskottning för nu börjar det bli alldeles för mycket. Man är snart begravd i snöhögar. Attans attans Du är duktig du som röjer. Jag har svårt för att röja och julgranen får stå inne tills barren ramlar av.

  1. Såklart har du rätt. Det är nån annan som röjer det värsta.
   Jag tar bara undan framför dörren och till sophuset och vid bilen och lite här och där.
   Jag är inte tvungen att skotta. Med andra ord är jag en liten lyxlirare som
   kan kosta på mej att dra spaden några varv för att jag tycker det är roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *