30 minuter om dagen…

Du blir lyckligare av en kort tupplur om dagen… En ny studie har gjorts, va många studier det görs överallt, om allt, av alla – nej inte alla. Här var det professor Wiseman från University of Hertfordshire.

Studien visar att en tupplur om dagen gör dig lyckligare, mer koncentrerad, produktiv och kreativ. Men nyckeln är att det måste vara en kort tupplur, max 30 minuter.

Förr, när jag jobbade — och det känns verkligen som förr … så länge sen var det. Då kunde jag somna till en liten stund på helgernas eftermiddag. Men nu är jag verkligen inte trött nog att lägga igen ögonen på dagen.

Nu undrar jag om det ”gills” att man tar tuppluren direkt på morgonen. Det är ju ändå dag när jag vaknar. Om jag ligger 30 minuter längre så har jag ju redan gjort min del och sen kan jag vara vaken hela dan och bara kreativa och producera timme ut och timme in. Beslutar mig härmed för att testa det i morgon också.

Idag är det flurväder ute och jag har efter noggrant övervägande ändå bestämt att jag ska gymma lite. På gymmet är det varmt och skönt och vem vet, kanske svettar jag upp mej lite också.

Ha så roligt ni också!

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *