Mysbyxor

Jag har säkert 8 par olika mysbyxor. Dom är tunna, väldigt mönstrade eller enfärgade svarta eller grå. Tyget varierar, men gemensamt för alla är att de helt saknar styrsel och stil och efter två minuters påhavande blir dom alldeles skrynkliga. Dom sitter fruktansvärt illa och ibland när jag passerar en spegel … fort visserligen … så ser jag att de verkligen inte är smickrande för min figur.

Min ena dotter har självmant utsett sig till min stylist och hon har kommenterat mitt val av mysbyxor. Hon säger att man måste kunna se att det är just mysbyxor; de ska vara mestadels collegegrå, tjocka, mjuka, sköna och stora. Där är jag alltså helt ute och cyklar, jag som trodde att tunna med lite mönster var lite ”finare”.

Så häromdagen när den andre personen i hushållet och jag var på stan, och min födelsedag var i nära antågande, undrade han om det var något i klädväg som jag ville ha i present. Tanken svindlade… men eftersom det kom så hastigt på och vi var i snabb förflyttningstakt genom stadens gator, hann jag liksom inte tänka klart. Just när vi passerade Stadium, för att värma öronen något, fick jag syn på svarta Adidas, ganska tjocka byxor med en vit revär på sidan. Aha, tänke jag, det är väl verkligen något jag behöver.

Sagt och gjort, presenten var klar, mysningen kunde börja. Döm om min förvåning när David Lindgren på Mello igår hade just såna byxor!!! Och det var väl inte tal om nåt mys för hans del där i direktsändningen? Är jag alltså fel ute igen? Är jag värsta modelejonet när jag ligger där och hasar runt i soffan? Lär jag aldrig få reda på … men sköna är dom … och varma…

Likt värsta fågelskådaren satte jag mej nyss en stund och försökte fånga djurlivet utanför mitt fönster. Den andre personen i hushållet matar småfåglarna med skalade solrosfrön (lyxkäk), vilket bevisar, förutom att han är en sann djurvän att han tänkt ut att det då inte blir något skräp på marken. Hålet passar endast för små fåglar och en av besökarna har kommit på att han kan krypa in på ena sidan och ut på den andra. Fast nu har han blivit så rund om magen så vi bara väntar på att vi ska tvingas utföra räddningsförsök pga fastklämning.

Sånt är livet alltså på en alldeles vanlig gata i stan, en alldeles vanlig dag i början av februari. En dag då solen vräker ner, snön lyser vit på även taken och det är aningen för kallt! En härlig söndag minsann!

Publicerat av

2 reaktioner till “Mysbyxor”

  1. Svarta vct byxor med revär på sidan är min stil. Finns inte bättre att ha på sig. Lagom varma och på vintern kan man ha dom under skoteroverallen istället för kalsonger. Dom är lite blanka så hundhåret och katthåret fastnar inte så lätt. Toppen och nu är vi verkligen inne (23 grader kalllt) så inne att till och med artister på mello har dom. Man får aldrig bli förvånad

    1. Ja nu räcker det med . Idag är det BARA 12 men för min del får det gärna
      hålla sig runt 4-5. Om man skulle få önska, vilket man bara kan glömma.
      Ha en bra dag Anita… och tack för att du läser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *