Hårda tag i trånga utrymmen

Inget utrymme är för trångt, ingen yta för knölig, ingen risk att jag skulle ”banga” för eventuell fastklämning. När Städaren i mig tar tag, kan inget stoppa mej.

I det här fallet kan jag skylla alltihop på Länsförsäkringar. Här tar jag gärna emot sponsring…. för det är väl det man kan förvänta sig när man droppar ett företagsnamn i en blogg som läses av 1000-talet människor!!!??? Som jag alltid har sagt, man behöver inte vara ärlig jämt. Länsförsäkringar hade nämligen en information för oss som bor i den här bostadsrättsföreningen härom veckan. Informationen handlade om vad som kan hända om MAN INTE TÄNKER SIG FÖR.  Det kan t ex börja brinna överallt?? Vattenkokare tar eld både här och där tydligen. Mobilladdare = livsfarligt.  Det kan börja droppa vatten både här och där?? Och man får inte ha hur många flaskor med rödsprit som helst hemma ?? Det senare kändes ganska lugnt, hur många såna behöver man ha i hemmet? Sen jag på 80-talet började använda rödvin i fondue-grytan och sen jag började ha ättikssprit när jag putsar fönster, så står det endast en gammal flaska med 1/3 rödsprit i skåpet.

Men allt annat. Det var lådor under diskmaskin och spis, det var brandvarnare förstås, men där har vi flera stycken. Det känns jättebra att ha såna men det känns verkligen inte bra när dom piper för att batteriet är utgånget eller för att man tänt en tändsticka för nära. Hur tar man sig upp? Bängel, vringel, vrangel… upp på en stol … når inte …. vad ska man göra …. vilken knapp ska man trycka för att få tyst på eländet. Brukar sluta med att man fäktar febrilt  samtidigt som man vinglar omkring på lilla ståytan och det är såååå nära att man ramlar ner och bryter allt möjligt.

Så fanns det en liten sak som vi köpte. En liten apparat som man ska ha under diskbänken för att varna för vattenläckage… Minsta droppe som läcker från ett rör därunder så får vi en pipande varning. Tänkte att dit tar man sig i alla fall, om inte utan besvär, så är man i alla fall på golvnivå och kan krypa in och torka bort droppen.

Men inför denna omfattande installation kände jag att det kanske var dags nu. Att städa därunder. Så då gjorde jag det. Och jag blev alldeles trött. För under tiden så råkade jag befinna mig i ögonhöjd mot andra skåpdörrar och golvlister. Vojne vojne. Mycket blev det!

Nu när det är gjort kan jag luta mig tillbaka inför nästa infall eller anfall av städmani. Utbrotten brukar inte vara så vanligt förekommande, de har ingen känd cykel, ingen periodisering. Dom KAN dyka upp men det är inget att räkna med.

Så medan jag väntar, tar jag och går till frissan idag. Det ska bli så rooooligt!

Publicerat av

En kommentar till “Hårda tag i trånga utrymmen”

  1. Önskar nästan att jag någon gång skulle drabbats av ett städanfall men det har då aldrig hänt. Visst städar jag ibland men inte har jag den minsta lust utan gör det högst motvilligt och blir på jättedåligt humör. Därför ser jag till att vara ensam om jag nu skulle städa någon gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *