Är jag gammal?

Jag märker det på många sätt. Att jag blir äldre. Det märks ibland rent fysiskt. Jag hör lite sämre fast jag vill inte erkänna det och ännu tycker jag inte att det är ett jättestort problem. Har bara svårt att höra barnbarnen men det skyller jag på att dom har så bråttom när dom pratar och så pratar dom så tyst (!!!)

Jag bryr mig inte så mycket. Jag är inte och förmodligen blir jag inte heller en arg tant som skriver insändare och ringer radion för att berätta om alla oförrätter som begås mot en person ”som jobbat upp det välstånd som finns i det här landet”.

Jag har aldrig varit särskilt politiskt intresserad och det har inte förändrats med åren. Tvärtom. Jag orrrrkar bara inte lyssna på alla politiker som har gått fler kurser i retorik än vad det finns länder på världskartan. När jag gick en snabbkurs i att hantera människor som var arga och klagade, så fick jag lära mej att man skulle använda sig av deras fråga i sitt eget svar. 1. det tog längre tid att svara. 2. det blev så omständligt så förhoppningsvis hade dom glömt vad dom frågade. Journalisterna har förvisso inte glömt sina frågor, men vem orkar lyssna tills svaret kommer efter en lång inledning.

Jag har förstås hört att Mello skulle vara en skandal i år, såååå dåligt. Har inte sett något avsnitt men tänkte igår att jag väl ändå borde hålla mej lite á jour. Vi har kollat på Mello i vår familj så länge jag kan minnas. Under flera år har telefonerna gått varma där vi jämfört favoritlåt och tippat vinnare. I år var det helt tyst. Inte ett ljud från varken barn eller barnbarn. Förmodligen har dom inte ens tittat. Och förresten blev det mindre roligt redan för något år sedan då alla använde sig av sms, whats-up, messenger mm för att tala om vad man tyckte. Tacka vet jag när vi pratade och argumenterade. Här är jag alltså för gammal.

Nåväl, jag tittade och som vanligt förvånas jag över att det var så många artister som jag inte kände till. Den jag tyckte var bäst, och kände igen, var Benjamin Ingrosso. Han är duktig tycker jag. Dansar, har bra röst och så ser han ut som att han tycker det är roligt. En bra egenskap faktiskt. Sen kan jag inte fatta varför det ska lysa och blinka och snurra och smattra hela tiden. Han gick omkring i nån eldröd bakgrund som gjorde att han knappt syntes. Det var väl synd, kan tänka mej att många unga tjejer gärna skulle vilja vila ögonen på honom. En elak misstanke sprider sig i mitt bröst. Är alla effekter till för att vi ska glömma låten?

Ja inget är längre som förut och det är inte mer med det. Det är nog inte bara att min ålder är i stigande, jag är slö också. Gillar mest att likt Ferdinand sitta och lukta på blommorna. I min värld kan det liknas vid att jag gillar att hasa omkring och läsa en god bok när andan faller på, prata strunt med kompisar, läsa bara det jag vill i tidningen och kolla på alla serier som finns på TV. Det är mitt liv de se!

Ute är det inte heller som förut. Man brukar säga att kylan håller sitt järngrepp, men nu när den släppt så är det snön som obevekligt får mej att på allvar undra om det nånsin blir vår? Och jag funderar på att köpa allvädersskor, eftersom vårfloden förmodligen blir extremt ymnig. Men snömassorna får mej inte på fall och jag har inte tappat tron på att våren kommer.

Och till det är jag gammal nog. Gammal nog att veta att rätt som det är så står jag där i solskenet med en kratta i min hand och solen som skiner, jag lyssnar till en porlande bäck och några fåglar som sjunger en glad trudilutt, jag är för varmt klädd och snart ska jag sätta mej ute i solen och fika…. Fast innan dess så tar jag väl en promenad med spikskorna på och mössan lätt på svaj.

Vilken dag det blir… och ÖFK spelar mot Gais i Svenska Cupen. Vojne vojne, jag längtar till eftermiddan. Sköna söndag, sa Bill!

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Är jag gammal?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *