Påsken står för dörren…

Gammal är äldst. Igår såg jag ett mycket bra TV-program designat den gamle ”räven” Jan Scherman. Här skildrades livet för en riksdagsledamot. Kanske är det så valrörelsen ska gå till, att man får lyssna till människor som talar om vad dom jobbar med, hur dom kommer fram till sina ståndpunkter, vad dom skulle vilja  berätta för sina väljare om det fanns tid till det. Istället för att förgrundsfigurerna bara står och vänder orden hit och dit och man efter nästan varje intervju bara blir mer och mer villrådig.

Gammal är äldst. Britt-Marie Mattsson gjorde en serie reportage om sjukvård, polis och skola för ett tag sen. Mycket bra. Hon vet också vad hon pratar om. Och sätter fingret på precis det man vill veta.

Gammal är äldst. När jag hör Inga-Britt Alenius prata så sitter jag klistrad. Hon verkar så klok och hon verkar veta så mycket om allting. Imponerad var ordet, sa Bill.

Gammal är äldst. När jag hör debatten kring Facebook så inser jag att här är jag både gammal och äldst. Jag fattar faktiskt ingenting. Och inte kan jag förstå att mina uppgifter om mitt födelsedatum, som är det enda jag lagt in på min profil, skulle kunna ligga till grund för bakomliggande fakta? Jag deltar aldrig i nån tävling där jag eventuellt liknar nån kändis eller hur jag skulle se om inte om vore om. Sista gången det blev helt fel var när jag skulle drömma om en person på midsommarnatten. Jag var tonåring och drömde om 70-årige grannen!! Man vågar inte chansa på sånt där egentligen. Tänk om man skulle bli lik Bert-Åke Varg? Inget ont om honom men ni fattar! Hur skulle dessa resultat rimligtvis kunna förstöra en valkampanj? Ja nu gick det lite fort. Men ni fattar att jag inte fattar.

Så nu drar jag österut. Redan och redan. Påsken står för dörren. Jag hoppas att det är bara den som står där och inte snön. För då blir det problem. Men just nu är jag hoppfull och glad. Ska bara lasta bilen full hemifrån och sen köra till Maxi (reklampengar tack!) och handla mer. Och sen ska jag bära och bära och skotta och skotta och vips så är det påsk.

Ha det så härligt ni med! GLAD PÅSK!

 

 

 

 

Publicerat av

barbro

7 reaktioner till “Påsken står för dörren…”

 1. Lycka till med skottnngen. Har ni inte varit där sedan vintern började så lär ni väl få skotta en hel vecka innan ni kommit fram till huset

  1. Ja vi hade faktiskt lejt Björn Jonsson att ploga, annars hade vi aldrig kommit in.
   Ibland, när jag tänker efter lite, brukar jag ställa fram en snöskovel i september
   så att det är lättillgänglig när vi kommer i påsk. Det hade jag glömt i år.
   Fick alltså krypa till förrådet och sen skotta mej tillbaka. Puh!

 2. Glad Påsk!
  Jag minns en påsk på Långnäset i barndomen, jag och tremänningarna gick runt och var påskkärringar.
  På en gård ville en liten pojke se på när vi for tilll Blåkulla, så vi gick ut och hoppade i snön. Som jag minns det var det kallt och månsken, och tror nästan att pojken verkligen troddde att flög lite grann….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *