”Lulu is back in town”

Det var ju så roligt allting. Så härligt och soligt och blåhimligt och ljuvligt. Och fast det var väldigt kallt inne i huset efter hela långa vintern och fast det nästan inte märktes att vi eldade så att kaminen var röd och fast jag fick ha på mej en långärmad t-shirt när jag skulle sova …. så var det en alldeles underbar påsk. Att varje morgon vakna till klarblå himmel, sol i sikte och helt stillastående trädtoppar var en obeskrivlig känsla.

Känslan satt i sig över tisdagen då vi kom tillbaka till stan, packade upp och fikade på altanen för första gången på länge. Visserligen var den väldigt smal nu, altanen, knappt så att solstolarna fick plats pga all snö. Men vi klämde och stuvade och knuffade och satt där och njöt i flera timmar. Tänkte att vi inte behövde skotta, allt kommer att smälta nu med rasande fart. Jag riktigt såg framför mej hur häcken skulle se ut några meter bort ganska snart.

Men så kom snön IGEN. Jag brukar tänka att jag vanligtvis är en ganska glad och positiv person. Men då tog det slut. Det kändes som att jag fick ett lock på huvudet och jag blev helt tung i kropp och själ.

Så jag bestämde mej för att jag behövde piggas upp lite. Hasade ner på stan och klampade runt, fel – jag stapplade eftersom det var så himla halt. Gick in på Eloge, en affär som brukar göra mej glad och där jag alltid träffar nån jag känner. Och visst, det första jag hör är hur en kund kvittrar från provhytten. ”Men visst var det en härlig dag idag?” ”Va! Vad har jag missat?” En annan kontrade ”Ja det var så härlig luft, liksom vårlig”. Jag fattade ingenting men bemästrade min vilja att förstöra den goda stämningen och mumlade bara nåt ohörbart.

Men så tänkte jag att det är jag som har fel och dom som har roligare rätt. Så jag började prova och prova och prova. Ganska snart var provhytten full med kläder trots att personalen bar och bar och hela tiden tog in nya storlekar (tyvärr oftast större!). Och nu var jag igång och tänkte glatt att det är lika bra att slå till. Sommaren kommer ju alldeles snart, och tänk om dom stora storlekarna tar slut innan dess. Finns det många stora människor? Ja tänk om !  Jag kommer ju behöva komplettera med både det ena och det andra men ett par byxor är alltid bra att börja med, och en ljuvlig top som var blommig i alla världens färger. Den borde göra mej på gott humör resten av våren och sommaren.

Och i morse var det Dagens-Nyheter-dags på sängkanten. Och jag fascineras som oftast av min uppenbara okunskap om både det ena och det andra. En bild på en kvinna som fått Anna-Lisa Ericsson-stipendiet och tydligen har gjort många stora roller. Hon fick tre frågor men dom hade glömt att tala om vad hon hette…. jag har faktiskt ingen aaaning.

Och sen läste jag att man i Norge spelat in en mockumentär som ska vara rolig. Mockumentär? är det på norska eller är detta åter ett bevis på något jag missat.

Snön faller, men inte jag med den. Jag ska förlusta mej med en tur på Maxi. Och sen är det väl dags för Fredagsmys, jag startar tidigt idag eftersom jag var så ledsen nyss. Ha så roligt ni andra!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *