Ut och in

Det kan knappast ha undgått någon att jag inte är nån fotograf. ”vad ska man ta, vad ska man ta?” är min ständiga fråga när jag tänker att det kanske vore roligt att knäppa iväg nån serie. Jag ser alltså inte världen i bilder. Jag tycker liksom att min bild ska vara klurig och underfundig, konstig eller ful och något att fundera över eller skratta åt, vilket blir svårt om jag fotar grenarna på en björk.

Enligt mitt sätt att se det har jag isåfall lyckats med dagens foto. En bild av två skor. Synd bara att jag måste förklara, innebörden verkar långt ifrån självklar. Man skulle kunna tänka: ”Men herregud, nu har hon fotat två par skor… varför då?” När jag i själva verket menar att den ena är på väg in och den andra på väg ut.  Fattar ni?

För nu har den stora vandringen börjat. Min vandring till och från förrådet som ligger i ett annat hus. Nu ska här bytas skor, många vändor blir det. Och för varje år blir det fler skor kvar där nere inför varje säsong. Vissa har jag insett att jag inte kommer att använda den här vintern heller. Som t ex tre par fina stövlar med höga skaft. Har mina ben svällt eller har lädret verkligen krymt av att vistas i fuktig miljö. Och lite klack är det på dom också. Omöjligt, här gäller traktorsulor av äkta mjukt gummi. Kanske om några säsonger så ger jag bort just dom där stövlarna. Men just nu har jag inte tid med det, nu lämnar jag bara ner spikskorna och tar upp härliga lätta bekväma sommardosor.

I helgen var det kuddar. Jag bytte gardiner och då måste självklart även kuddkriget ta sin början. Sopsäck upp och sopsäck ner. En del har jag bara överdrag på (smart!) men dom flesta har en tjock kudde i sig och då blir det stora lass att bära på höjden.

Nu blev det gardiner som är randiga i grönt. Jag är faktiskt tveksam till om jag tycker om dom, men nu åkte dom upp i alla fall. Nån frågade om det verkligen fortfarande finns folk som håller på och byter gardiner till våren? Förmodligen inte, och snart får jag sluta också. Det är jobbigt att klättra upp och ner på en pall, och hålla i stången med ena handen och trä med den andra. Pust… har tänkt att jag måste veta när det blir sista gången jag byter, då måste jag nämligen ha dom jag gillar bäst.

Hela resonemanget är urlöjligt. Som att några turer till ett förråd skulle ha nån som helst mening att läsa för andra? Som att nån skulle gå på att jag har mycket att göra med vårbruket? Som att inte alla skulle fatta att jag sitter här och rullar tummarna och så plötsligt gör jag ett ryck in i en skohylla och vips så har dan gått.

Men mest kan man ju fatta att det är så härligt med våren. Utanför fönstret rinner det från taket, ja så mycket så man nästan skulle kunna tro att det regnar. Och snödrivorna krymper faktiskt för varje dag. Och i solen är det så hett så man måste ta fram parasollet.

Härliga tisdag alltså!

 

Publicerat av

barbro

4 reaktioner till “Ut och in”

  1. Kommunen har kommunfixare för
    80 kr / timme för de som har fyllt 67 år med syfte att minska fallskador!
    Hej & hå! Ha det gott! Karin

  2. Jag har bytt ut julgardiner mot vårgardiner och då får dom vara till nästa jul. Mamma hon bytte flera gånger. Det var vårgardiner. sommargardiner. höstgardiner och julgardiner och ibland särskilda påskgardiner. Ja ja tiderna förändras. Städade varje fredag gjorde hon och putsade fönster massor med gånger. men…..det går bra ändå Jag putsar fönster kanske vart tredje år om jag får lust och städar när det är skitigt. Tänk så jobbigt dom hade förr i tiden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *