Vill ha vill ha

Nu läser jag all reklam noga. Det finns nämligen massor med blad som beskriver det ena härliga sommarinköpet efter det andra. Va mycke roligt man kan köpa!!

I morse, efter noggranna förberedelser såsom att dra ner rullgardinen så att jag inte skulle se hur förjävligt vitt det var ute … och då tänker jag inte på vår-ljuset, greppade jag en fin bilaga från Plantagen. Tyvärr står det inte var jag ska hitta affären men det löser jag garanterat.

En Miami hängstol t ex.. en härlig stol som står på en ställning och så kan man gunga. Jag har haft en hängmatta men pga vissa problem att ta sig i och framför allt ur så skickades den till lämpligare användare. Och häromåret fick jag en hänggunga, alltså en stol som skulle hänga och dingla när jag satt där och balanserade både boken och drinken och solskyddsfaktorn på samma gång. Tyvärr så fanns det ingen krok tillgänglig där ute på backen så jag kunde inte hänga upp den. Men den här kan jag flytta med mej var som helst, sol eller skugga, bara att välja – kanon!

Och alla träd och buskar och växter. Olivträd, rosmarinträd, amerikanska blåbär som är ”avlånga med frisk smak, fin i kruka”. Och krukorna, va fina dom är! Jag är absolut kort på fina krukor, ja inte krukor men FINA krukor. ”Skördeklar chili”, det är ju otroligt, då slipper jag köpa ett paket om två och två och sedan slänga en och en vartefter dom skrumpnar ihop och ser ut som lessna fikon.

Och hela tiden sitter den andre personen i hushållet på andra sidan bordet och grymtar, ”det där har du redan”, ”det där köpte du för några år sen, det gick inte”.

Men jag ger inte upp. Jag vet att jag borde satsa på gräsfrön, näring till gräsmattan, jordsäckar i långa baner, kanske en fröpåse till, att dela ut i min  blomsteräng som tyvärr blev ytterst kortlivad. Jag glömmer många saker, nu att jag har en skogstomt i östra Jämtland som kanske inte riktigt är lämpad för ALLA planeringar.

Och tyvärr är det långt kvar innan jag kan sitta på trappen och glädjas åt all prakt. Och tyvärr är det väl väldigt mycket jobb kvar innan dess också. Och tyvärr är det väl väldigt mycket hinder innan jag kan börja kratta också. Närmare bestämt …  Nåt vitt…

Men vadå, på radion spelar dom ”Lyckans ost” med Siv Malmqvist. Såklart, det är ju jag det, som kan sitta här och drömma. Faktum är att det är nästan bäst så här innan sommarn kommer. Då kan man fantisera fritt och hoppas och tro. Jag hasar direkt iväg och skriver upp MYRR på notan.

Tisdag är en härlig dag det med!

Publicerat av

En kommentar till “Vill ha vill ha”

  1. Jadu när snön kommit tillbaka och man bytt till sommardäck och börjat samla på fröpåsar så kan man inte säga annat än att hoppet är det sista som dör och drömma kan man ju alltid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *