Nu blir det till att jobba lite …

Efter att ha tillbringat 10 dagar i Stockholm åkte vi norrut i söndags och efter att ha tillbringat samma 10 dagar i total lättja så började det krypa i kroppen efter att göra lite vårarbete. Drog därför till Lantstället för att spana in lövförekomsten. Varje årstid har sin fråga. ”Hur många löv finns det i världen?” är den som gäller just nu. I september frågar man sig istället: ”Hur många lingon finns det i skogen?” Den känns lite roligare faktiskt. Men om man tar löven så fanns det oerhört många. Överallt. Stora och små, torra och blöta. Virvlande och liggande. Ja jag vet, man kan klippa sönder löven med gräsklipparen, men inte så här många. Några måste räfsas bort annars får man en brun gräsmatta även om det finns grässtrån i den.

Så hej och hå. Jag räfsade fram till sena kvällen och sen var jag uppe tidigt, faktiskt kunde man se mej med en kratta redan 0630 på morgonen. Inte likt mej, jag har som princip att aldrig stiga upp före 8 men nu kunde jag inte hålla mej. Det liksom spratt i benen….???? Jag vet, man kan söka för sånt där. Men vad ska man säga för att få en tid hos doktorn: ”Jag är alldeles för pigg!” Resultatet blev en tomt med inslag av ett och annat löv, en mindre yta som inte hanns med och två blåsor i händerna.

Annars var allt så ljuvligt där. Sjön låg spegelblank och myggen anföll i stora hopar. Det har sagts att det blir ett myggår och det verkar onekligen så. Fast jag tror att min förhållandevis höga ålder kan vara en avgörande faktor för att sommaren ska bli jättehärlig ändå. Inte ens myggen attraheras av mej längre, dom landar på min kropp, fäller inte ens ut sticksnabeln utan håller för näsan och ropar till nån av sina 100 kompisar i närheten: ”Inte den här, ta nästa!”

Och myrornas intåg i sommarhagen är som vanligt ett faktum. Eftersom jag inte varit hemma har dom lämnat sina egna hem i sjumilaskogen och passat på att göra en liten sommarutflykt hem till mej. Nu hoppas jag att dom vet vilka besöksområden som gäller  eftersom jag så att säga har infört gränskontroller.

Nu blir det en hektisk (många skulle höja på ögonbrynen inför en sån beskrivning av min ringa verksamhet…) vecka på våran gata i stan innan vi drar österut för att tillbringa hela sommaren där. Det känns fantastiskt och jag längtar så!

Men innan dess har jag konsert med min kör Rock- och popkören 65+. Kom till Storsjöteatern på torsdag kl 1900 vetja… Det blir garanterat drag under galoscherna!

Och på lördag ska vi fira att vi bott på våran gata i stan i hela 20 år! Herregud vad tiden går.

Ha en härlig tisdag ni också!

 

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Nu blir det till att jobba lite …”

  1. Konstigt så energin svallar över när solen och värmen kommer. Som du säger blir det nästan för mycket energi och så mycket att stå i så man vet inte riktigt vart man ska börja. Hoppas nu bara att det inte är den enda värmeböljan i sommar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *