Den stora flytten

Frågorna hopar sig. Hur många sommarpersedlar kan man behöva under några månader?  Blir det en kall sommar? En varm? En lagom? Man kan alltså inte chansa på att bara ta med sig små (nåja…) t-shirtar och shorts. Nordan- eller södran-vinden (jag kan inga vädersträck) kan slå till när som helst och då är det långbyxor och varma tröjor som gäller. Alltså…

Vadå… vi har stor bil och vi är två personer. Jag tar med mej precis alllllt. Inte julklänningen förstås. Nu har jag lagt fram och lagt fram hela veckan så nu blir det bara att hitta nåt att lägga allt i.

Blommorna ska med. Men ska jag verkligen ta alla orkidéer, dom kanske snart är utblommade?

För om en dag så drar jag österut mot faran och friheten och längtans by. Det roligaste med att resa kan vara att längta tills man får fara. I det stadiet befinner jag mej nu. Jag längtar tills jag får sitta på trappen och glo, att få springa ner till syrran och prrraaaata några minuter, att titta på sjön, att gå på dom solvarma golven, att ligga i en stol under ett parasoll och läsa nåt bra. Och jag längtar faktiskt också till att det finns så mycket att göra där. Jag är liksom på G kan man säga. Jag längtar till Kälarne Bibliotek, att få åka hem därifrån med en hel påse med bra böcker som jag kan rada upp bredvid sängen och veta att dom aldrig tar slut, jag kan läsa hur mycket och hur länge som helst, det är bara att låna fler. Och jag längtar till allt roligt som ska hända på Bygdegården i sommar.

Matkassarna blir inte så många. Nu har vi ätit ur frys och kylskåp i flera veckor så det känns väldigt enkelt att flytta med några flaskor vinäger, en burk lingonsylt och lite dijonsenap. Resten finns att köpa dit vi kommer.

Och i detta nu så gräver mannen med det spetsiga verktyget en smal liten gång där en fiberkabel ska läggas. Och kanske kanske får vi klart med installationen också snart. Och då kan jag ringa på mobilen, och kolla på nätet och blogga också. Men ingen vet, ting tar tid.

Så just nu säger jag bara GLAD SOMMAR! Vi kanske ses där björkarna susa och lärkan har sitt bo!

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *