… tillbaka

Det är så mycket folk överallt, så fort jag tittar ut genom vilket som helst av mina fönster så skymtar jag människor i rörelse; dom är överallt – på gatan, i lekparken, på gräsmattan. Många känner jag igen från förr. Och bilar, det är riktigt stressande att upptäcka att jag kanske inte kan svänga ut på stora vägen hur som helst – den är upptagen av andra hela tiden.

Ja ni fattar… jag är tillbaka på min gata i stan.

…. och allt fick plats och kom hem igen efter över fyra månaders härlig tillvaro på landet. Vilken sommar vi haft… kan inte beskrivas, men när man berättar om alla ljuvligheter så nickar alla igenkännande, alla har haft en underbar sommar.

Men nu är det stadslivet som gäller för lång tid. Bara att vänja sig….. vid att ingenting är vad jag tror; mjölet finns i skåpet till vänster om diskbänken och inte så långt upp, kaffet på  annat ställe, mina handtag är inte dom rätta när jag ska in i kylskåpet och jag får fundera innan jag öppnar rätt dörr för att komma direkt till djuptallrikarna.  Vilka glas vi brukar dricka i? Var jag lagt korsorden? och Var ska stickningen ta plats?

Men det är roligt också. Och faktiskt skönt att tänka att jag spola hur många gånger som helst på toaletten utan att tänka på att min slutna tank blir full för fort, att jag kan köra en tvättmaskin när det blir dags, att det är varmt och skönt i duschen.

Jag kommer att trivas här också!

 

Publicerat av

2 reaktioner till “… tillbaka”

  1. Jag har saknat dina inlägg för det är länge sedan nu. Du har sannerligen två olika liv, på landet och i stan. Här är det älgjakt och helt tomt i byn utom just jägarna och dom är minsann inget sällskap att ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *