Vad ska man ha den till?

Kan den uträtta ärenden, som t ex när jag som vanligt har glömt att kolla om jag har nog med mjöl till baket eller om jag abbbbsssssolut behöver en liter mjölk till för att jag köpte två förra veckan som har utgående datum. Eller kanske kan man använda den till att hämta gästerna som man inte hinner hämta själv eftersom såsen har skurit sig och efterrätten inte har stelnat.

Jag tycker det är jättebra att det forskas på en massa saker; sjukdomar, virus, stadochland-studier, hjärtmediciner mm mm. Men nu undrar jag faktiskt – till vad nytta är det att forska kring den SJÄLVGÅENDE BILEN!!! Vem ska använda den? Och när?

Har försökt intressera mej för resultaten och tror kanske att det är så att nån ska sitta bredvid medan bilen kör. Varför då? Nuförtiden-bilar har alla möjliga och omöjliga mekanismer inkopplade. Om man kört för länge och behöver vila så talar den om att man behöver en kopp kaffe. Ja faktiskt så pep den till så ilsket en gång mellan Gävle och Söderhamn så jag hoppade högt och fick hjärtklappning eftersom jag misstänkte brådskande ambulansfärd eller polisjakt. Och backar man för nära en sten så piper det. Så om man känner sig en aning indisponibel men ändå tar bilen så finns det redan nu en massa hjälpmedel. Men att man skulle tänka – ”Hm, nu ska jag köra ända till Göteborg, jag tror jag sover en stund tills bilen har hunnit till Ljusdal!”

Jaja, jag är förstås för gammal för alla nymodigheter. Men vissa saker är sig helt lika. Som att jag skulle ta och ”fredags-städa” (jag vet att det är torsdag, men i morgon är jag sååå upptagen). Där är det lika och samma och lika-samma-tråkigt. När vi bodde i villa visste jag precis hur jag skulle lägga upp min städning; dammsuga åt det ena eller andra hållet först, torka damm där och där, torka golvet från höger till vänster. Här, efter 20 år, irrar jag fortfarande omkring och saknar helt struktur, och framför allt intresse. Tycker det är såååå tråååkigt! Så jag duttar lite hit, lite dit, lite runtomkring. Den andre personen i hushållet påstår att jag förstör möblerna med Ajax på dammtrasan, men som med så många andra fullständigt riktiga och enligt mej ovidkommande påståenden, så avvisar jag kommentaren helt. Lukten av Ajax är nämligen det enda som tillkännager att här har nån minsann städat idag.

 

Så det så … och i morgon på självaste fredan, kan jag bara roa mej….

Publicerat av

En kommentar till “Vad ska man ha den till?”

  1. Nog behövs det dom som skriver om det vardagliga som du och jag gör. Det finns nog många som löser dom stora problemen. Att ha en sådan bil som kör sig själv skulle nog vara bra Då kanske jag skulle våga åka till stan och köra i rondeller men den dagen man har råd att köpa en sådan så ligger man nog i graven för länge sedan. Jag städar inte på fredagar. Jag städar när det är alldeles för sent och jag börjar se att nu måste det till lite städning. Sonen han städar när han kommer hit. Synd bara att han kommer så sällan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *