Höst inne och ute och överallt

Det är inte lika roligt nu som då. Då när jag sprang nerför trapporna med lätta steg och tänkte på allt roligt som väntade mina lätta fötter.  Nu är stegen tunga. Det gnisslar i förrådsdörren. Jag hittar den på en gång …. Påsen med vinterskorna. Tråkigt att börja använda dom, men jag inser nödvändigheten. Mina lätta sköna träningsskor (jag kallar dom så fast jag inte tränar i dom) med liksom ett nättyg uppepå är alldeles för kalla nu, det blåser rakt in, vilket jag märkte på fotbollsmatchen häromkvällen. Nu är det dags för kraftigare läderskor med resolut gummisula och en fot där min extratillverkadetillminfot-sula får plats.

På samma gång tog jag upp sladden till motorvärmaren. Kan det bli tristare?

Det är mycket förändringar för mej nu när jag är hemma på min gata i stan. Annat liv och leverne kan man säga. Idag på promenaden gick vi på Nationalmuseum och det var verkligen häftigt och fantastiskt och roligt och spännande med en superbra guide dessutom. Sånt kan man få göra om man bor i stan.

Och i skafferiet hittade jag den här burken …

Särskilt tredje stycket verkar bra… ”bidrar till normal mental prestationsförmåga” – det tackar man ju inte nej till! Dom där pillerna ska ätas upp!

Och ute är det strålande sol, halvkyligt i luften och hela världen är som ett eget nationalmuseum i färg…. Så vad klagar jag på? Härlig höst på er!

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.