Jakten på rabatten

Det kan i det här fallet dubbeltydas. Att jag sedan alltid jagat den perfekta rabatten på Lantstället torde vara vida känt vid det här laget. Nej nu menar jag min fascination och desperation och mani kring rabatter på köp. Jag älllskar när jag får lite rabatt på nåt.

I våras köpte jag ett häfte med City-checkar och jodå, när dom nu går ut i slutet av oktober så har jag helt klart tjänat in mina 100 kronor. Bara på parkerings-lapparna går jag mer än jämnt upp. Men jag har så mycket som jag inte utnyttjat. Den här veckan har alltså jakten börjat och jag har fyllt mina skåp med mer eller mindre, inte precis onödiga, men dom är inte nödvändiga att köpa just nu. Bra saker, men:

-En ny baddräkt.  Kanske blir det en sommar till likt denna? Kanske kommer jag att besöka ett mysigt Spa där jag ska drapera mig i en vilstol, i baddräkt och med en vit frottémorgonrock lite hafsigt virad runt bena?

-Garn. Sist jag räknade hade jag 43 nystan i olika färger och tjocklekar. Och så fort jag ser ett garnnystan är jag tvungen att ta i det och vilja köpa. Jag stickar ju på nåt meningslöst och till intet nyttande vant-projekt hela tiden och 3 nystan för bara 91 kronor, det var väl billigt? Och bra att ha? Ifall jag helt plötsligt saknar rosa färg?

-Kort på Akademibokhandeln. Bra att ha ifall jag helt oförhappandes bestämmer mej för att skicka ett kort. Annars verkar det vara mest inne att sms-a eller Facebook-a när någon fyller. Men visst är det roligt att få ett fint kort med posten? Jättefina och jättedyra men med rabatten så!

-Inte otippat och tråkigt nog stod apoteks-besöken för de flesta kortköpen. Alvedon och Ipren behöver man väl när som helst? Våtservietter till mina ögonlock – jodå man kan använda såna ibland. Nässpray som jag använder i yttersta nödfall, tycker det smakar så äckligt. Esperitox, påttifall jag känner föraningar om förkylning, fast det är så sällan jag är sjuk.. men. Men det värsta var väl ändå en BLODTRYCKS-MÄTARE…. den var absolut dyrast men där tjänade jag en bra slant. Det finns gratis utrustning på Hälsocentralen men nu kan jag pumpa och trycka och lagra mina värden så fort jag känner mej lite vimsig och yr. Den kommer att bli väl använd.

-Ett besök på Cervera gick inte som jag hoppats. Jag hade sett så fina kaffekoppar där och eftersom jag absolut anser att vi ska vara två om vissa saker så drog jag med mej den andre personen i hushållet. Kopparna av märket Marimekko var så fina men när han såg priset kunde ingen rabattkupong i världen få honom att tycka det var OK.

Så nu är prolemet bara alla lappar som ligger kvar i häftet. Jag har ett par veckor på mej. Eftersom jag är urusel på att räkna och eftersom det förmodligen inte skulle gagna mitt ekonomiska renommé så slår jag fast att jag fått en massa i rabatt men att jag totalt sett ligger sjukt mycket minus.

Passande nog sitter den här på mitt kylskåp. Och nu är det fredag och det är så härligt så….

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *