Att hänga med på ”det nya”

Ibland infinner sig frågan om jag är ”för gammal”. Att haka på alla nya trender och tekniker kan hålla en sysselsatt minst sagt. Tycker ändå att jag hänger med rätt bra. Jag betalar mina räkningar från mobilen och jag har ju Bank-ID som jag använder flitigt. Jag kan köpa biljetter till ÖFK-matcherna utan att besöka deras shop, fast jag skriver ut biljetten istället för att ha den i mobilen…. kanske nästa säsong?

Jag kan ladda hem en bok från biblioteket och läsa den på min läsplatta. Fast det vill jag inte för jag tycker det är roligare att vända blad. Jag kan läsa tidningar i mobilen men samma där. Det är roligt att bläddra. Jag har provat att lösa korsord i mobilen, men det blir så stelt och tråkigt. Och då kan jag inte undra vad jag själv skrivit nästa dag (jag skriver helt oläsligt till och med på stora bokstäver!). Det i sig är en lika stor utmaning som att lösa krysset.

Jag kan äntligen ställa om klockan på vår bil, som vi haft i 4-5 år …. kommer inte ihåg hur många? … utan att läsa i instruktionsboken. Och just som jag lärt mej det så kanske jag inte behöver ändra nån mer gång. Vintertid adjö?

Och jag läser på Twitter och Instagram, fast jag publicerar inget själv. Och jag kan ratta in både Play och Netflix hur lätt som helst.

…. och så bloggar jag ju…. Men idag fattade jag att det snart är ett utdött verktyg. Nu ska man You-tub-a. Det finns alla sorters Youtubers på nätet. BookTubers är det senaste – för mej. Dom sitter helt enkelt i soffan och berättar om en bok dom läst. Bokcirkel, släng dej i väggen. Varför sitta en hel månad och vänta på att få berätta för alla vad man tyckte om boken och varför vänta så länge på att få höra vad alla andra läste in för budskap… när man kan få reda på det i samma stund som man ”lagt ut”.

Och så kan man ju bli en Influencer.  Fattar inte riktigt … men jag tror att man då ska uppvisa åsikter eller idéer som inspirerar andra eller som kan locka någon annan till att göra det man själv gör och är bra på. Där är jag rökt. Jag har inga bestämda åsikter om nåt längre. Jag jamsar med, för lat för att argumentera och för bekväm för att lansera en synpunkt som kan leda till våldsamma diskussioner.

Tyvärr fattar jag inte vad hashtag betyder eller när jag ska använda det, fast jag fått det förklarat för mej flera gånger.  Jag klarar mej med att ”lajka” eller göra ”tummen upp”, ibland trycker jag ditt ett hjärta också.

Summa summarum…. det här var ännu ett inlägg som kan läsas eller inte, känns inte som nån kioskvältare tyvärr. Vi lägger det till SMS = SamlingMedStrunt.

Och ute väntar cyklarna på bättre tider. Endera att dom får vara inne och värma sej en längre tid eller att dom får hänga med på en tur till!

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Att hänga med på ”det nya””

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *