Busy girl!

Nu jädrar. Baka bullar på en söndag? Man kan undra varför eftersom det borde tillhöra arbetsuppgifter för hårt arbetande personer som under veckorna inte har en endaste liten lucka att vika för degknådning.

Men, eftersom jag ”inte gjort ett handtag” (mammas uttryck) av huslig art på flera dagar och att jag inte har en enda liten brödskalk i frysen, så kände jag att idag har jag verkligen lucka…. hela dan faktiskt! Och man kan ju inte lösa korsord, spela på mobilen och glo en hel lång dag. Just ja, ska försöka hinna ta lite luft också. Men det kommer alltid i sista hand för mej, inget som prioriteras. Många andra saker är sååå mycket viktigare…. och roligare.

Mycket i mitt liv förenklas hela tiden. Jag skulle vilja skylla det på bekvämlighet. Jag tycker det är jättejobbigt att plocka fram en hushållsassistent som bara fått plats på nedersta hyllan i skåpet. För att få fram den måste jag tömma allt som är framför, dom sakerna har jag ingenstans att ställa så då måste dom in igen och sen ska assistenten tillbaka. Samma procedur igen. Jag har därför valt en bekvämlighetsväg, jag tar aldrig fram assistenten. Har i själva verket donerat den till en hjälporganisation – finns  säkert många som vill höra den surra och snurra. Så nu gör jag min deg i en bunke och tänker att så gjorde mamma alltid. Och hon bakade inte lite bullar åt gången kan jag säga. Dom blir lika bra, kanske inte lika höga och fluffiga, mer låga och mjuka, men lika goda är dom.

Efter att ha sett för många matlagningsprogram greps jag ett tag av burkfobi. Så fort jag passerade ett skyltställ med glasburkar, såna där som mamma hade fulla källaren av men då hade hon konserverad mat i dom. Nu ska man bara använda dom för att det ska vara fint. Så jag har handlat och handlat och fyllt burkarna med torra varor. Fast nu har jag kommit på att det nog är tanken att man ska ha dom på en öppen hylla så att man ser vad som finns däri. Jag har knölat in alla mina på näst översta hyllan i skåpet och där står dom i en enda röra och det är omöjligt att lista ut var farinsockret befinner sig om man inte plockar ut alla och kollar. Så idag ska jag städa skåpet också, kanske flytta om lite.

Sköna söndag, here we are!

Publicerat av

2 reaktioner till “Busy girl!”

 1. Ja du precis så är det med min assistent. Den står längst in i skåpet med alla lösa delar huller om buller och massor med grejor utanför. Alltså använder jag den inte och hör på attan. Jag är ännu bekvämare än du. Jag har inte bakat bullar sedan min son var barn och han blir 43 nu så vad ska jag med den maskinen till. Jag blir onekligen bekvämare och bekvämare för varje pensionsår som går. Det är bara att erkänna så du är då duktig som bakar bullar. Man ska inte sätta målen för högt

  1. Nej nog blir man latare. Minns att min mamma sa till grannen som putsade fönster: ”Va barnslig du är!”
   Bullarna är så himla bra att ha i frysen, det kommer rätt mycket folk hit och fikar och då behövs
   inget mer än en bulle till kaffet. Sen till jul så bakar jag 7 sorters kakor… och det är verkligen
   barnsligt. Men det har blivit en rolig grej. Numera kommer Anci hit och vi bakar tillsammans så
   då blir det en rolig julförberedelsedag när det luktar kakor i hela huset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *