Vad har jag missat?

Jag har faktiskt ingen aning om hur min näsa ser ut? Eller om den passar i sitt sammanhang, dvs mitt ansikte. Jag tittar aldrig på näsan över huvud taget. Inte heller har formen på mitt käkben lett till oroliga spekulationer över hur det skulle se ut om det var lite mer böjt, eller rakt eller … Nej, jag kör min vanliga rutin framför spegeln, satsar på ögon make up, lite rouge och sen förstås läppstift. På några minuter är jag klar med allt, redo att möta världen i mitt gamla vanliga jag.

Det tog ett tag innan jag fattade att bilder på Facebook kunde vara retuscherade, jag har bara tänkt ”Den där hon kan verkligen sminka sig!” Och nu förstår jag att dom har retuscherat hela ansiktet till en fantastisk bild. Det finns tydligen många/massor av människor som kommer till plastikkirurgen och visar upp en sån bild på sej själv och ”beställer” det utseende. Min mamma skulle ha sagt: ”Gud signe toka!!”

Ja vad ska man säga…. mer än att det är tur att jag inte har några såna planer. Det skulle förmodligen helt ruinera mej. Kan bara tänka mej när jag kommer till kirurgen och säger:

– Jag skulle vilja fylla i några rynkor.
Om han överhuvudtaget skulle kunna svara pga alla skrattparoxysmer och när han för sin inre syn ser alla sina drömmar besannas (hus på Bahamas, värsta Lexus-bilen, helikopter till jobbet), så skulle han såklart säga:
– Men va roligt, klart vi ska fixa det…. Vi börjar väl så smått runt munnen och sen tar vi kinderna, runt näsan, pannan och så spar vi halsen till sist….

Annars gläds jag åt Ikea-reklamen när den lilla tjejen kommer in och ska trolla för hela familjen. Hon är så gullig och allt är så gulligt och jag tänker tillbaka på när mina barnbarn fick just en trollerilåda till jul och vi vuxna satt andäktigt och sa ÅÅÅh. Ska bli spännande att se om jag får nån önskelista med ”begagnad klänning storlek 34, tack”.

Och nu drar jag till storstan ett tag. Ska titta vad dom har för julpynt på Åhlens och förmodligen kommer jag hem med ytterligare en stjärna eller en lampa eller mest troligt en stor röd duk…

Hur skriver man chaou  typ chaw!

 

 

 

Publicerat av

En kommentar till “Vad har jag missat?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *