Borde jag inte ha bråttom?

Med kaveln i högsta hugg blev jag stående … jag funderade inte på att bestraffa en närstående utan stod i begrepp att baka lussebröd. Det var länge sen jag slutade försöka göra lussekatter, mina såg ut som små tjocka grisar och inte blev dom goda heller.

Men nu blev jag stående och funderade …. hur gör jag istället? Gör jag vanliga bullar fast med mandelmassa och russin eller gör jag vanliga bullar med kanel och saffran?? Frågorna hopar sig. Och det är inte att undra på, så länge sen som jag gjorde det här.

Tyvärr verkar frågorna hopa sig i många sammanhang nu för tiden. Jag kommer inte ihåg både det ena och det andra. Namn har länge varit ett problem men idag visste jag inte vad kristallkrona hette (korsord). Först när tredje bokstaven blev ”i” så klarnade det. Herregud, man kan bli rädd för mindre.

Nu är bröden i alla fall klara och dom ser fina ut. Då börjar jag fundera på om jag inte borde ha lite bråttom?? Det är ju inte så långt till jul… och då funderade jag på vad jag måste ta itu med. Huset är pyntat sen länge, men i matväg. Vad ska jag göra och när ska jag börja? Det finns inget flyt längre, inget går liksom per automatik. Så i ren panik tog jag fram två (!) paket köttfärs, för köttbullar ska jag väl steka? Eller? Vi ska ju bort på julafton och dom har egna goda köttbullar, så när ska jag ha mina? Kanske i januari? Men OK jag gör väl dom ändå.

De senaste tre åren har jag gravat lax. Grannens recept blir jättesmarrigt, men när ska jag börja med det? Förmodligen nu… Man kan alltså tydligt se att en viss förvirring och obeslutsamhet har drabbat mej. Som tur är gör det inte så mycket, jag har tid att tänka och tänka om.

Vilket osökt får mig att tänka på ordet Tankesmedja. Läser i tidningen att det finns många företag som kallar sig för Tankesmedjan den eller den. Så om nån frågar mej nu vad jag sysslar med så ska jag säga – ”Jag jobbar i Tankesmedjan Minnesbanken”.

Nu ska jag ta mej en bulle och ett glas mjölk och sen ska jag vila mig i form tills jag ska gå på Nobelmiddagen… jag vet att det är länge dit men man ska väl fixa till sej lite först… Vilket är en annan sak som tar väldigt lång tid nu för tiden. Men det kan vi ta en annan dag.

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Borde jag inte ha bråttom?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *