Det är mycke nu..

Jag gillar forskning av alla de slag. Speciellt om det gäller sånt som har direkt beröring på mej själv. Just nu granskar jag en studie gjord av en dansk läkare som menar att kvinnor slappar för lite i förhållande till män. Han uppmuntrar alla kvinnor att lägga sig på soffan oftare… Frågan är väl om det ens är möjligt i mitt fall. Jag ligger i soffan från halv åtta på kvällen tills TV:n är slut. Visserligen reser jag mig upp i halvsittande läge om jag ska pressa i mej en apelsin eller som i dessa tider sippa på lite glögg. Men annars så ligger jag så still och lugn.

Fast nu lär det vara bråda tider …. Julen står för dörren! Synd, för jag hade tänkt ta en promenad i det vackra vintervädret (gammalt skämt som tyvärr bara kan användas en gång per år).

Det är mycke nu. Jag köpte ett pussel härom dan. 1000 bitar – varför nöjde jag mej inte med 500? Och dessutom är flera bitar borta… Jag ska reklamera. Jag menar varför skulle man inte hitta en kritvit kantbit? Såklart är den försvunnen!  Om man räknar på hur många bitar jag lägger på en kvart så skulle man inte överleva ifall det var ackordsjobb. Till slut ska det i alla fall bli en massa fina gamla hus med gräs på taken på nån ö, kanske på Irland. Tyvärr är de flesta husen röda och alla har sjuuukt många fönster. Men roligt är det och jag sitter och glor på bitarna så fort jag får tillfälle, vilket som ni förstår är ganska ofta.

Men idag måste jag ändå slita mej en stund och producera en matnota. Stor tankeverksamhet stundar. Julmaten är ganska lätt men man ska ju äta dom andra dagarna också och då har jag ingen fantasi alls. Frågan blir – kan man äta prinskorv på juldan och skinka på annandan och lax dan innan jul men vad äter man i så fall två dagar innan julafton? Frågorna hopar sig. Bland annat så frågar jag mej – hur var det nu, är det nån mer än jag som äter sötost? För om det är bara jag så kokar jag ingen. Nån måtta får det väl vara…

Nu blev jag plötsligt alldeles trött och jag tror bestämt att jag ska ta och lägga upp bena en stund och ägna mig åt funderingar. Idag ska jag utmana mig själv och försöka tänka på samma sak i tio sekunder. Kanske sötosten?

Och alla ni andra, som verkligen har fullt upp just nu… kämpa på! Snart är det jul!

 

 

Publicerat av

barbro

4 reaktioner till “Det är mycke nu..”

  1. Oj, vad jag känner igen mig! Givetvis äter man sötost till jul! När annars?
    Pussel hör ocksåjulen till. Hos mig läggs ett 1000-bitars varje jul! I år blir det Colosseum. Det senaste pusslet jag fick till morsdag fick jag ge upp. En bit och ett hål, men olika former!
    God Jul och Gott Nytt År tillönskas från Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *