Bättre förr …?

Jag brukar sällan varken tycka eller säga att det var bättre förr. Mest för att jag inte vill betraktas som en gammal dam som förfäras över allt det nya och som är lite trist och gnatig. Men ibland är det faktiskt så.

Härom dan skulle jag till affären och köpa sill att lägga in. Det var en hel rad med tanter som stod innanför glasdörren och undrade och letade. ”Nej, den där kan det inte vara, den är ju femminuterssill!”, ”Det ska vara en konservburk”… osv. Nu har Abba ändrat från konservburk till plastförpackning och det säger jag inget om. Antar att det är miljömässigt bättre. MEN på burken fanns på baksidan ett recept på inlagd sill. Som jag följt i alla år. Här var det bara blanka vita plastkanter och inte en beskrivning så långt ögat nådde. Jag letade vilt i mina minnen och kom på hur jag skulle göra – utan beskrivning. Men ändå!

Nästa chock kom när jag skulle koka knäck igår. På baksidan av den lilla gulliga förpackningen så har det alllllltid stått hur man gör när man kokar knäck. Detta sker ju inte mer än en gång per år, så lite svårt är det att minnas. Det var bara att leta upp ett recept i telefonen. Allt ska man slå upp och ta reda på själv. Det Var Bättre Förr.

Ibland blir jag också lite småirriterad när jag tittar på nyheter och sport. Man nämner lite, liksom en rubrik, och sen hänvisar man till en sida på webben. Snart kommer det väl bara en massa länkar rullande i TV-rutan och så får man sitta och kolla själv.

Nog om detta. Nu är det dan före dan. En av döttrarna har anlänt till hemmets lugna vrå. Hostande avser hon att kolla på TV hela dagen och jag är inte sen att anmäla mej som sällskapsdam. Fast det förstås, jag har ju mitt pussel också…

… som går framåt. Som tur är har jag en ”pussel-duk” som jag kan rulla ihop och lägga undan ifall bordet behövs till annat. Men idag och i morgon ligger det kvar och det blir en bit då och en då. Fridfullt är det i alla fall.

Och mitt i fridfullheten så hoppas jag att alla jag känner och inte känner får en riktigt Fridefull och för all del Fröjdefull Jul. Simma lugnt!

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Bättre förr …?”

  1. Tack Anita… nu är ju glada julen slut och det har varit trevligt alltihopa.
   Nu är det mindre trevliga att snön nästan försvunnit och ersatts av halka, halka
   och åter halka. Jag är livrädd för att gå ut. Alltså blir jag inne idag.

   Nu satsar vi på nästa händelse – nyårsafton! Ha det så bra…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *