.. och den ljusnande framtid är vår …

… trots att många envist skulle hävda motsatsen. Jag tänker förstås på ljuset, visst är det mycket ljusare nuförtiden. Och i natt när jag inte kunde sova så låg jag och tänkte på hur det blir på Lantstället i vår, hur jag sitter där på broa och bara glor rakt ut och hur jag känner att luften just där är särskilt lätt att andas.

När jag så småningom somnat och vaknat så insåg jag förstås att det är en bra bit dit. Och satte därför igång med dagens värv. Städa i Biblioteket – visst låter det tjusigt? Faktum är att det är ett rum där det finns väldigt mycket böcker, dammiga böcker. Och det är ofantligt tråkigt att städa där. Även där kanske jag ska tillägga.

Jag kände en gång en dam som när hon städade tog ut varenda bok på balkongen, bläddrade bland sidorna så att dammet yrde. Det kallar jag städning. Jag gör som vanligt när jag gör något, jag fuskar. Blaskar på lite på ryggarna och ovanpå boken, flyttar om lite och vips är jag klar.

Men jag blev sittande länge när jag kollade igenom garantisedlar och slängde en massa kvitton som jag inte har någon användning för samt slängde flera manualer på TV-apparater som för länge sedan fått komma till Återvinnings-centralen. Himla skönt…

Och det konstiga är att det känns befriande och rent och det luktar gott också. Varför gör man inte det här oftare? Det är ju så roligt när det märks att man gjort något.

Eftersom den annalkande stormen har samma namn som Den Andre Personen i Hushållet, tyckte jag det passade med en liten virvelvind här hemma också. Han gick först, dammsugarn sen och sist jag  som försökte ta bägge på upploppet samtidigt som jag ivrigt hejade på med härliga och medryckande ramsor om olika roliga arbetsuppgifter ”glöm inte att du ska ut med soporna, laga gångjärnet …. mm mm”.

Ja se det var en rolig dag!

Publicerat av

2 reaktioner till “.. och den ljusnande framtid är vår …”

 1. Jag har också dammiga böcker och massa gamla papper som skulle brännas upp men jag ids inte. Jag har i alla fall plockat bort julkrubban och tomtelandet idag och gjort mig redo för stormen med vatten och mat om det blir långvarigt strömavbrott eller om det ramlat träd över vägen så vi inte kommer härifrån

  1. Visst är det mycket man behöver ta tag i och framför allt slänga. Fast jag
   är rätt duktig på det – ibland. Papper slänger jag vilt, gamla räkningar –
   varför ska man spara dom i 10 år om man betalt dom. Om man inte betalar blir
   man väl vräkt eller utan lyse och några andra våldsamma fakturor får man väl
   inte längre.

   Brukar tänka på den dag jag är borta och flickorna ska ta tag i allt här hemma.
   Herregud, vilket jobb dom får. Men så har det väl varit i alla generationer men
   inga har väl haft så mycket grejer som vi… Nåja, nåt ska dom väl klara??
   Ha en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *