Kört fast

Ibland känns det verkligen så. Som att jag kört fast i matlagningen. Vad ska man göra, vad ska man ta? Min stora plan på det nya året var att laga mer vegetariskt. Det går sådär. Man kan inte säga att det flyter och inte heller kan jag påstå att idéerna står som spön i backen och jag bara längtar tills jag får handla alla nya, okända och spännande ingredienser, helst i väldigt små förpackningar. Annars kommer dom stå i skafferiet tills nästa jul då jag gör en storrensning och allt ”bäst-före” åker ut. Synd också att jag inte är så förtjust i ärter och bönor, där finns det massor av recept.

Den här veckan har jag fastnat i lax, kyckling och bacon… herregud va vanligt och trist! Önskar jag kunde komma på nåt djärvt och kuligt och roligt och gott. Längtar efter en snilleblixt!

 

Men så idag med posten anlände en broschyr från Maxi (reklampengar tack!) Den heter ”Vår i köket – smakstarta nya året”. Yess! Man kan både koka, steka, puttra eller polera??  OK!! Och ju längre jag bläddrar förstår jag att det här hushållet saknar ett flertal hjälpmedel som jag inte ens visste fanns. Och förmodligen är det dom som gör hela förändringsgrejen.

Jag har t ex ingen Tryckkokare, ingen Fritös och ingen Airfryer!! Och varför, varför har jag inte införskaffat en Sous Vide-cirkulator. Mycket i cirkulatorsväg har jag hört talas om men detta? Som beskrivning står det bara ”Timer med ljudsignal när tiden har gått”. OK.

En ny sak som jag köpte härom året var en plättpanna i silikon. Ja alltså det var inte en panna utan några runda silikonsaker med handtag som man la i en panna och sen hällde på smet. Jag provade men när jag skulle börja pilla med kniven och vända dom små rackarna så gick det såklart åt skogen. Men häromdan såg jag en beskrivning och då skulle man inte alls använda kniven utan bara ta i handtagen och vända hela rasket upp och ner för att stekas på andra sidan. Tillåt mig tvivla på att det skulle gå att genomföra med min tunna fina plättsmet. Nej, kanske är den mer avsedd för stekta ägg för det är ju väldigt viktigt att dom bägge två har samma runda färg och samma tjocklek?

Jag säger som dom säger i amerikanska rättegångsfilmer: ”I rest my case”. Idag blir det pannkaka!

Publicerat av

En kommentar till “Kört fast”

  1. Samma med mig Man står och vet inte vad man ska hitta på. Samma här fisk en dag och kött en dag och korv en dag det är det mesta man kan hitta på kanske lite soppa av grönsakerna man har kvar. Ja nog är man trist alltid och precis som du tänker jag inte översvämma hemmet av konstiga grejor som man inte kommer att använda mer än en gång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *