Förändring är väl toppen?

Nu dyker dom upp i mitt huvud. Dagligen och stundligen. Idéerna… Nu när solen strålar och fönsterrutorna ser ut som en grusåker, när himlen är blå och man bara längtar ut. Om andra drabbas av vårdepression då drabbas jag av in-med-nåt-nytt-lusta. Mina infall kallas för griller av den mindre förändringsbenägne  personen i hushållet.

Jag går runt här och funderar på vad jag absolut behöver ändra på. Och allteftersom tiden går blir jag mer och mer frustrerad. Vad kan man egentligen ändra när var sak står på sin plats? Och man inte kan flytta om nånting för då

 1. ser man inte TV:n
 2. man kommer att snava över soffan
 3. bokhyllan kan inte stå mot fönsterväggen
 4. mm mm

  Återstår alltså bara små synliga ingrepp i min fast förankrade inredningsstil. Jag kan ju alltid byta gardiner. Nya i så fall. Dom jag har redan är inte kul. Blommigt? Randigt? Enfärgat? Nu blir det jobbigt. Men jag får ju en anledning att ”gå på stan” och kolla och bläddra och upptäcka nya trender och nya innefärger.

  Kuddar är förstås en annan mycket enkel men nog så viktig detalj. Förrådet är fullt men det finns ju överdrag som tyvärr nästan aldrig har samma mått som mina kuddar men om så skulle vara… om jag hittar en jättefin kudde med annat mått än mina tidigare, då köper jag väl även innerkudden… så noga får man inte vara. Så blir det oftast med mina kuddinköp, därav mitt förråd i förrådet.

  Och under tiden går tiden. Jag tillbringar mer tid ute och när jag kommer in igen så tänker jag att snart är det sommar och då är jag inte ens här. Så, vem vet, kanske blir det inget alls av mina storslagna idéer. Det vore onekligen lugnast så.

  Men än så länge har jag inte gett upp. Det här ska bli en rolig tisdag!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *