Roman med potential – pyttsan!

Jag läser mycket, är med i en läscirkel på Hübinettes Bokhandel (sponsor tack!) där det fungerar så att man köper en bok på hösten, sen får man tillgång till ett bibliotek på ca 50 böcker under ett år. Man läser varje bok så länge man vill och byter när man vill. På slutet får man välja en bok att ta hem. Jag gillar konceptet, att inte vara bunden till en viss lästid och samtidigt är det härligt för mej att ta en promenad ner på stan för att byta bok.

Jag läser mest på kvällarna när jag lagt mej. Om boken är bra kan det bli ganska sent innan jag släcker lampan. Ibland är den så bra att jag helt enkelt inte kan sluta innan jag läst klart. Då kan det bli vällldigt sent.

Men nu ska jag berätta om just den här boken. Här har ni handlingen i korta drag. En lovande ambitiös kvinna jobbar på investmentbank. Ett ställe där dom pressar sina anställda till oerhörda arbetsinsatser, hon jobbar dagarna i ända + halva nätterna på jobbet och resten av tiden har hon med sig datorn i sängen och gör klart alla grafer och siffror och presentationer som hennes omänskliga chef lagt på henne.

Nu har hon köpt en alldeles för dyr lägenhet på Östermalm (ett korn av sanning finns väl här) och den måste renoveras. In kommer en ung snygg snickare som ska utföra den omfattande renoveringen. Han är faktiskt så snygg så hon ringer till firman och ber att få honom utbytt, hon tycker han verkar för ung?? Vem skulle komma på idén att klaga på att en hantverkare som infinner sig har fel ålder eller utseende?

Nåja, hon får finna sig i att ha honom där och hon väljer att bo kvar medan han jobbar eftersom hon vill se om han klarar det. I själva verket är det hans svällande muskler under den tajta t-shirten som hon vill titta på i smyg.

Pojkvännen är en likaså ambitiös ung man med ett väldigt bra och prestigefyllt jobb. Han jobbar också över hela tiden, han har en fin lägenhet där hon får flytta in när hon vill. Men nej, hon sliter sig kvar där hemma, åker till gymmet och duschar på morgonen och äter frukost på fik.

Tiden går, det verkar som att snickaren renoverar i månader. De träffas förstås väldigt ofta och han kritiserar och raljerar över hennes klädval, bokintresse, att hon jobbar för mycket mm mm. Inte illa för en inhyrd snickare!

Till slut blir jobbet för mycket och hon svimmar i hans armar. Han bäddar ner henne och förser henne med mat och dryck, byter lakan i sängen. Vad heter firman vill man bara fråga? När hon sovit en hel dag föreslår han att hon ska följa med honom hem till farfar i Dalarna, farfarn behöver hjälp med att plocka in utemöblerna…. Hjälp… hon åker faktiskt med! Och det blir så trevligt och mysigt. Och hon börjar få känslor för honom???!!! VA? Snacka om att jag blev överraskad. Nu var klockan 0115 och jag bestämde mej för att göra slut på pinan och läsa klart hela boken där och då. Så att jag slapp ta i den nästa kväll igen. Tanken svindlade!  Erkänner att jag hoppade över flera stycken som jag inte saknade en sekund.

Jag hade faktiskt kunnat hoppa till sista sidan direkt för jag visste precis. Hon sa upp sej från jobbet. Hon blev vän med sin pappa som lämnat sin familj för en yngre kvinna och blivit pappa till en liten son. Hon utvecklar sina konstnärliga drag och blir partner på snickerifirman…  Hur långt har vi kommit? Eller kanske snarare: Hur långt har vi inte kommit?

Men idag är det en strålande dag hemma på min gata i stan. Och i morgon kl 2019 kommer jag (OK… det är 559 st till som ska sjunga) att framföra att urverk (hihi) som är specialskrivet för VM i Skidskytte. Jag känner redan nu att det kommer att bli roligt här några veckor. Att invigningen sker kl 2019 är faktiskt så vitsigt så jag kunde ha kommit på det själv… Vi ses väl där!

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Roman med potential – pyttsan!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *