Glad är bara förnamnet…

Idag är jag också glad. Jag är glad över att jag var till tandläkaren igår och fick en OK-stämpel. Och jag är glad över att det inte kostade mer än 1250 kr… det kunde ha varit värre. Och det är klart att det kostar med röntgen? Och dom där hemska plattorna som dom ska kila in i munnen precis där det känns som att man ska kräkas… dom är säkert jättedyra…

Och jag är glad att jag bor i Sverige… och Jämtland! Kanske inte just idag när snön vräker ner och jag för bara nån vecka sen hade börjat drömma vår-drömmar. Men det är ju roligt för skidskyttet förstås!

Så här mycket har det snöat sista timmen!

Och jag är så himla vansinnigt oerhört tok-glad att jag fick vara med i Biathlon Quire och delta i invigningen av VM i Skidskytte. Alla timmar vi alla 560 stod där vid Rådhuset och repade och väntade och repade och lyssnade … alltmedan benen blev mer och mer stelfrusna … alltmedan tårna blev svårare och svårare att röra … alltmedan solen, som faktiskt värmde en smula när vi började 1350, försvann och det blev kyligare och kyligare ….

Och sen, när vi såg alla människor som kom! Vilken fantastisk känsla. Och när vi framförde det otroligt vackra stycke som Pär Wiklander har skrivit och med de magiska orden som Tobbe Forsberg lagt till, ja då var man lycklig att bo i Jämtland. Ifall ni inte var där eller hörde alla orden så kommer här några av dom:

Du är skogen, den djupa. Ett hem för allt det vilda.
Du är ljuset, norrsken över himmelen.
Du är fjället det vida. Himmel möter jord, storhet utan ord.
Du är staden och byarna där vi lever våra liv.
Du är landet vi delar, landet vi älskar
Jämtland, Jämtland. Du är vårt hem. Du är vårt hem.

Jag tror jag ska göra en liten piruett, så glad blir jag när jag tänker på alltihop. Glad fredag på er!

 

 

Publicerat av

barbro

8 reaktioner till “Glad är bara förnamnet…”

 1. Underbart att ”höra”.
  Jag har redan gjort en piruett på Friskis på dans soft tillsammans med några körkamrater🙃

 2. Det var magiskt att höra er sjunga❤️Och imponerande att man hörde alla ord ni sjöng👏

 3. Hej Barbro! Intressant å underhållande blogg! Apropå mer vegetarisk kost så har bloggen ”Katarinas spis” en hel massa hel och halvvegetariska recept. Kolla!

  1. Roligt att du läser min blogg. Jag tittar en hel del på nya recept, men oftast
   så stannar det vid att det är så många nya ingredienser som jag inte har hemma.
   Men såklart, om man börjar köpa så finns dom ju där.

   Tack för tipset. Jag kollar på Katarinas spis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *