Solen glimmar …

”Det som göms i snö…” en gammal ramsa som alltid stämmer lika bra. Men som  kanske inte var tanken, så stämmer den lika bra ute som inne. Plötsligt ser man saker som man inte trodde var möjliga för en månad sen. Och man ser dom inte bara mellan 11 och 2 på dagen, nej nu kan man råka sitta i nån ovanlig vinkel och ”hoppsan” så stirrar man på en golvlist som ”gud har glömt” … och inte bara han.

Häromkvällen och kvällen innan och faktiskt kvällen innan så satt jag och såg in i ett hörn i det som jag så förnämt kallar Biblioteket. Det var alldeles svart på ett ställe på golvlisten. Så igår när jag var hemma en stund mellan alla mina roliga engagemang som företrädesvis sker utanför hemmet så råkade jag se den igen. Den här gången från ovan.

Nej nu jäklar! Det visade sig vara väldigt svårt att knöla ner sig till rätt svartfläck, faktiskt så svårt så jag bestämde mej för att möblera om samtidigt. Jag flyttade en bokhylla från den ena väggen till den andra, ca 3 dm. Nu syns inte den listen alls, men såklart torkade jag noga innan jag klämde dit hyllan. Jag torkade alla böcker och golvet och listen och tjopp tjolahej så blev det lättare att andas. Nu ska jag, så fort jag får en stund över, ta resten av rummet och framför allt resten av listerna.

Det blev sååå bra, fast nu saknas det en tavla där hyllan stått. Och en ny lampa eftersom den befintliga är sönder och bortom all räddning. Men det blir kanske nästa vecka.

Så här års kan det faktiskt klia i mina städfingrar. Fast om jag ska vara ärlig så är det inte städningen som lockar utan möjligheten att kanske förändra något. Det är nästan omöjligt att möblera om här hemma, för litet och var sak står på den plats som är avsedd. Men lite kan man ju alltid hitta på. Jag jobbar på det.

Läste om städning att man bör tvätta lakan varje vecka, kökshandduken varje dag! Hoppsan, där har man lite att göra helt klart. Men gamla vanor tar tid att bryta så jag ägnar mej åt solskenet ett tag nu innan jag helt ändrar i min planering. Härlig onsdag på er!

 

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Solen glimmar …”

 1. Nu du är vi precis olika varandra du och jag. Jag vill inte städa och jag drabbas aldrig av någon lust att förändra och inte torkar jag paneler heller och hade inte ens aningen om att man skulle det. Dom blir väl aldrig skitiga om man inte sparkar på dom eller????
  Städråd från experter ska man inte lyssna på. Det är mest bara fjask. Som att tvätta handduken varje dag. Det beror väl på hur ofta man använder den för fridens namn. Jag använder inte min handduk särskilt ofta. Jag har diskmaskin och disken blir torr utan handduk. Tänk så mycket fjask experter hittar på. Finns väl bättre saker att göra i livet

  1. Håller med dej Anita. Kökshandduken åker bara fram när jag använt finglasen till
   något främmande och måste diska för hand. Jag har förstört flera stycken i disk-
   maskinen så jag tänker att jag ska bli lite mer ordentlig på gamla dar.

   I övrigt så är min blogg, till skillnad från din, inte helt med sanningen överensstämmande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *