Sökes/Finnes

Häromkvällen när jag som vanligt låg i min sköna säng och spenderade några goda minuter på en spännande bok, small det till bredvid mej. En ganska hård smäll. Som tur var läste jag ”bara” en roman om den koreanska hibiskusblommans betydelse och alltså inte nån deckare. Men rädd blev jag. Vad var det som lät?

När jag körde ”Finn 5 fel-leken” kunde jag inte upptäcka nåt som hade ändrats. Den andre personen i hushållet snusade i sängen bredvid och verkade inte kunna vara upphov till nån smäll.

Så snart hjärtat slutat slå extraslag bestämde jag mej för att tänka på saken till nästa dag och återgå till hibiskusen. När jag nästa morgon vaknade nyter och skärpt förstod jag att det var en knopp på gardinstången som hade ramlat av. Stången är nämligen smalare än knoppen men hur knoppen kunde glida iväg alldeles av sig själv var svårt att fatta, ingen hade rört vid gardinen på dagatal.

Jag lät hela saken bero men när jag häromdan skulle dammsuga så kom jag på att jag skulle försöka få fram knoppen som bevisligen låg under sängen eftersom den inte fanns någon annanstans i rummet. Visst är det jobbigt att dammsuga? Speciellt om det är trångt. Jag la mej raklång på golvet och började böka med röret under sängen. Det hördes ingenting… tog från andra hållet … låg och kikade… där fanns ingen knopp. Jag fick hjälp i sökandet och jag kan tillägga att kommentaren ”Ja men det är väl klart att den ligger under sängen!” muttrades alltmedan den höftopererade långsamt tog sig ner i liggande ställning. Så nu låg vi där båda två och spanade. Vi såg ingenting annat än liiiiiiiiite dammtussar!!! Herregud, den där resan gör jag inte om i första taget, man kan bli deppad för mindre.

Summan av kardemumman är att knoppen är borta, den finns inte på stången och inte under sängen. Alltså har min relativt moderna lägenhet hemsökts av andar eller gastar. Måste ju vara rätt ovanligt, dom är väl mest i gamla hus? Måste också vara rätt ovanligt att dom vill ha en gardinknopp?

Meningen med dagens inlägg var alltså: Sökes: Metall-Knopp
Finnes: Främmande Kropp

Annars är det ju fredag och det blir en alldeles fantastisk helg. Ikväll ska vi på middag till goda vänner, på söndag är det första hemmamatchen med ÖFK (jag ska dit med halsduken i högsta hugg) och på söndag är det Internationella Bäverdagen. Snacka om att det blir härliga dagar!

PS… jag har begåvats med en hel rad nya följare. Dom skriver att dom tycker att min lay-out är ”outstanding”, att jag skriver så intressanta saker, ”Wow” och att dom ”will be back for more”. Avsändarna är utländska spelbolag… Där ser man – vem som helst kan hitta fram till en liten bloggare i Norrlands inland. DS

 

Publicerat av

barbro

4 reaktioner till “Sökes/Finnes”

  1. Hi hi jag bor i gammalt hus och här försvinner det grejor stup i ett och kommer tillbaka lite då och då. Jag är så van så jag rycker på axlarna och tror att det är småtomtarna och vättarna som busar med mig. Du ska se att rätt som det är så ligger proppen någonstans. Kanske under din kudde. Kul tycker jag att det var. En del tror att man är senil och tappat bort saker men så är det inte för du och jag vi är ju unga och helt ok i huvudet!!!!

  2. Haha vad du beskrev det bra vad gäller två personer krypandes på golvet . Visuellt ser jag det tydligt.
    Underbart! Ha en fin helg o hoppas inget mer mystiskt inträffar🤓

    1. Ja du det var en syn… nu blir det lugnt ett tag tills jag plötsligt
      kommer på att jag ska göra nåt vettigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *