Nya ord poppar upp

Ett tag sades allting vara en Utmaning.  Alla intervjuoffer meddelade att det ena och det andra skulle ses som en utmaning. Jag hade stora problem att se något i mitt liv beskrivas som just en utmaning. Jag menar, jag pinnar ju på här och klarar av det mesta som jag förväntas klara av. Men kanske är det en utmaning att ta sej till affären och handla prisvärda och faire-trade-rätt saker, titta på informativa TV-program och källgranska Wikipedia. I så fall så …

Nu är det i alla fall ett annat ord som är inne och som används väääälllldigt ofta. Pop-up. Idag läste jag att superkända Fäviken ska öppna pop-up-restaurang i en av kabinbanans gondoler i påsk.

”Min” bank försäkrar att vi inte ska vara ledsna över att kontor efter kontor stängs. Man tänker öppna pop-up-kontor bl a på Biblioteken. Så nu har dom lejt ut penninghanteringen till ICA och så använder dom sig av bibliotekets lokaler till att bedriva banktjänster. Vart är vi på väg?

Men jag ska inte vara sämre. I påsk tänker jag öppna en Pop-Up-Restaurang på Lantstället. Jag tar helt enkelt ut en kokplatta och så serverar jag en 2-rätters: Vitt bröd eller spisbröd till förrätt och Soppa till varmrätt. Då behöver jag inte slita på mina lokaler och kanske går det lite mindre bröd om dom måste hålla på och bre med frusna händer. Hihi!

Annars har jag jättemycket att göra nu … måste bära ner alla vinterskor till förrådet… för visst törs man väl plocka undan spikskorna? Kan väl knappast bli halka igen? Och vissa jackor kan jag hänga undan. Fast värsta dunjackan vete tusan, vi ska på fotboll på Långfredan …

Det är helt klart en utmaning att hinna med allt nu. Måste knäppa knappar, dra igen blixtlås, kanske tvätta, hänga undan. Är det nån som fortfarande stoppar tidningspapper i skorna när dom ska ligga för sig själv nere i källaren över vintern? Tänkte väl det!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *