En vit påsk

Vojne vojne va kul det var igår när jag rattade iväg österut till Lantstället. Första gången sen i höstas.

Solen lyste som en stor lampa ovanför huvudet och himlen var så blå så blå. Ganska kallt, det gnistrade i snön. Och då kan man säga att det verkligen gnistrade. Det var jättemycket snö där. Man kunde gå på skaren och det är ju en härlig känsla. Jag minns när jag var liten och mamma sa ”Skynda dej så hinner du ta sparken ner till sjön innan skolbussen kommer”. Det lutade lite nerför på lägdan och det var så kul att glida fram över snön.

Att ta sig in innebar ett mindre konststycke. Det hade rasat från taket och allt hade hamnat på ”broa”. Man fick attackera från sidan och svinga sig upp genom att ta tag i räcket.

Väl inne funkade allting. Vattnet pilade och rann. Ingen råttframfart i sikte. Knappt nån spindelväv heller. Nån (?) hade tydligen städat ordentligt innan vi for hem i höstas. För säkerhets skull drog jag dammsugaren och torkade av lite, bara så att man vet att det är gjort. Och TV:n funkade också.

Så nu bär det iväg på påskfirande. I morgon lastar vi bilen full med ännu mer mat och vinterkläder och varma skor. Det blir en vit påsk (fast vi har med oss lite vin också!). Glad Påsk på er också!

Publicerat av

barbro

En kommentar till “En vit påsk”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *