Kontroll över markområde har påbörjats

… och snön låg vit på marken när vi kom. Ja inte vit, den var väldigt svartprickig. Och det kan man ju verkligen fundera över. Hur kan snö som legat nära skogen hela vintern, där inga vägar går och därmed inga bilar kör, vara så smutsig. ”Vit som snö” tillhör sagornas värld.

Vilket underbart väder och vilken fantastisk påsk! För varje dag smälte snön undan och blev till stora lokar med iskallt vatten. Vinterskorna byttes ut mot gummistövlar, ja alla paren som stod i förrådet kom till användning, vi slogs om dom.

Och framför broa blev det bruna området större och större. Solstolen kunde snart ställas direkt på marken. Då började det …. Kriget! Dom kom krypande genom snön, över snön eller via en smal sträng med brunmark. Dom kom i tusental och dom var mycket ivriga och påstridiga. Dom ville helt klart ha besittning. På området ovan, kanske en meter åt alla håll, uppskattade jag att det fanns 10 000 st… Påståendet ogillades av mina närstående, påstods vara grovt överdrivet. Och visserligen är jag dålig på att räkna men jag tror ändå att jag var ganska rätt ute. Och, det är faktiskt sant, fast vi satt tre personer på nästan samma fläck, så var det mina fötter dom ville åt. Dom kröp upp på skon, uppför benet och det gjorde faktiskt ont, okey då, lite ont. Dom markerar sitt missnöje med mitt sätt att sköta fastigheten helt klart.

Och i början tyckte jag det var lite fascinerande att se hur det började leva i jorden.  Och tänkte att det skulle ha varit roligt om man kunde dressera dom. Jag såg framför mej hur dom hivade upp ett löv på huvudet och sen trippade iväg på två ben till bostaden där ute i skogspartiet. Där det är så soligt och fint. Fast jag tror inte dom går att locka till vilka enformiga arbetsuppgifter som helst. Jag misstänker att dom är lite enkla i kolan och helt saknar organisationsförmåga. Dom springer ju fram och tillbaka, dom krockar, dom kryper, struntar i trafikregler och dom verkar inte veta åt vilket håll dom ska.

Okey, dom är många… men jag har stridsbekämpningsmedel. Dom blir inte långvariga framför broa… men först måste jag förstås kratta…. och köpa mer Myrr…

Och nu är jag i stan igen och bara tänker på hur härligt vi haft det!

 

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *